13-årigt forfattertalent fra Virum debuterer på bogmessen

2013-11-05

Sammen med eliten af danske forfattere indtager 13-årige Flora Kjær Schmelling fra Virum lørdag den 9. nov. kl. 15.00 Bella Centret. Det sker på selvudgivelsesplatformen BoD’s stand i forbindelse med årets bogmesse. Her vil hun som vinder af en novellekonkurrence udskrevet af Stadsbiblioteket i Lyngby i samarbejde med BoD, læse op af sin vindernovelle Af sted. En novelle der handler om jødeforfølgelse under 2. Verdenskrig.

Det var Flora Kjær Schmellings klasselærer, der opfodrede hende til at deltage i novellekonkurrencen. Men det krævede en del overtalelse både fra lærerens og forældrenes side, inden Flora tog mod til sig og skrev novellen Af sted, der handler om jødeforfølgelse under 2. Verdenskrig.

- Temaet for novellekonkurrencen var tid og historien gik lige i hjertet på samtlige jurymedlemmer.  Det var derfor en enig jury, der tildelte Flora Kjær Schmelling 1. pladsen i Stadsbibliotekets store novellekonkurrence, forklarer jurymedlem og kultur- og informationsmedarbejder på Stadsbiblioteket, Line Barklund

Historiefortælling fylder meget

Historier har altid haft en stor plads i den unge piges liv. Hun har altid godt kunne lide at fortælle historier og i modsætning til mange andre unge elsker hun at få stil for. Hun kan også godt lide at hyggeskrive, som hun beskriver det, når hun sidder på sit værelse og digter historier.

- Jeg får tit idéer til historier, og jeg har også allerede en idé til, hvad bogudgivelsen, som følger med 1. pladsen, skal handle om. Det må gerne være en roman, der tager udgangspunkt i en ung piges dagligdag, og hvad der følger med af sorger og glæder – men skrevet af en på 13 og ikke en voksen, siger Flora Kjær Schmelling

Glæden over at have vundet 1.pladsen har hun delt med familien og veninderne. Navnlig to sportsinteresserede veninder, der synes, at det er sejt, at hun har vundet i noget så uvant som en skrivekonkurrence.

Novellekonkurrencer støtter talentmassens udvikling

Hos selvudgivelsesplatformen BoD har alle mulighed for at lave deres egen bog og få den udgivet. Det er et demokratisk princip som passer godt til eksempelvis samarbejde med biblioteker. Talentmassen får ifølge Anne Sofie Kirketerp fra BoD Danmark mulighed for at udvikle sig og udgive præcis de bøger, de ønsker.

- Den største drøm for mange unge er at få udgivet deres materiale, men det er svært som helt ung at slippe gennem nåleøjet på de traditionelle forlag, selvom man har talent. Der er en stor talentmasse derude, som heldigvis får en chance via en selvudgivelsesplatform som BoD, siger Anne Sofie Kirketerp.

Lørdag den 9. nov. kl. 15.00 vil Flora Kjær Schmelling få sin debut på bogmessen og læse op af sin novelle sammen med 2. og 3. plads vinderne i konkurrencen. Vindernovellerne er samlet i en bog med titlen Tanker om tid. Her indgår der også 12 andre noveller fra konkurrencen – alle skrevet af unge mellem 12-16 år og udvalgt mellem de i alt 70 bidrag, som blev indsendt til konkurrencen.

Yderligere oplysninger:

Line Barklund, informationsmedarbejder Stadsbiblioteket Lyngby, tlf.: 40448858 / 45973753

Anne Sofie Kirketerp, BoD Danmark, tlf.: 80885762 / 33378777

Juryen

Juryen ved årets novellekonkurrence bestod af forfatter Christina Englund, kommunikationschef Andreas Nordkild Poulsen fra Arnold Busck, temaredaktør Signe Steffensen fra den lokale avis Det Grønne Område samt kultur- og informationsmedarbejder fra Stadsbiblioteket Line Barklund

myBoD-LOGIN.