Tilbage til oversigt

Plads 1

8
To tørfisk med det hele
Krog, Erik
Paperback
404 Sider
ISBN 978-87-7188-638-2
kr. 199,00
inkl. moms ekskl. forsendelse
  • Beskrivelse
  • Forfatter
  • Pressen siger (0)

To tørfisk med det hele

Hovedpersonen Olaf, der er fra Skovlunde, kommer ud på en større rejse med mange nye oplevelser.

Læseren får et godt indtryk af året 1966, hvor Skovlunde, en forstad til det store København, er i rivende udvikling. Men også tiden før 1966 er blevet beskrevet, som optakt til det aktuelle år i Skovlunde - med flyveplads, Morian og ungdomsklubber.

Den Sorte Firkant på Nørrebro, samt et børnehjem i Ringsted, danner ligeledes rammen om de personer, som er en del af romanen, men læseren kommer også ud på en større sørejse, til og fra Færøerne, med de legendariske skibe der dengang sejlede for 50 år siden.

Befolkningen på Færøerne er kendt for deres store gæstfrihed, hvor dette begreb bunder i, at langt de fleste indbyggere kender hinanden på en eller anden måde, men en gæstfrihed som alle tilrejsende nyder godt af. Beskrivelsen af et bogtrykkeri i Thorshavn danner rammen om romanen og dens udvikling på Færøerne, som på mange måder er meget anderledes end datidens Danmark, hvor også fiskeri, grindedrab og havsejllads er nogle af de ting, som hører med til dagligdagen på Færøerne - og ikke at forglemme, den meget specielle færøske spirituslov.

Naturligvis er kærlighed og sex også et element i romanen.

En anden og større sørejse sender læseren ud på en tur til England og Egypten, med kurs mod Australien, da det aktuelle år også var genstand for mange danskere, der emigrerede til Australien.

Erik Krog

Jeg er folkepensionist og bosat i Tejn på Bornholm, men er født i Brønshøj ved København. Typografisk og litografisk uddannet, hvor mit længste arbejdsvirke er i Odder, da jeg har boet i det jyske i næsten 40 år. Derfor er det helt naturligt, at jeg i dag føler jeg mig mere som jyde end som københavner.

Så - en københavnsk jyde, der er bosat på Bornholm, som har boet 4½ år på Færøerne, kan næsten ikke være bedre, når det drejer sig om oplysning og underholdning - i en og samme bog.

myBoD-LOGIN.