Tilbage til oversigt

Plads 1

8
Martin Luther - Om forkyndertjenesten
Andersen, Finn B. (Udgiver)
Paperback
76 Sider
ISBN 978-87-430-0228-4
kr. 65,00
inkl. moms ekskl. forsendelse
 • Beskrivelse
 • Forfatter
 • Pressen siger (1)

Martin Luther - Om forkyndertjenesten

Bogen bringer en ny oversættelse af tre centrale skrifter, hvor Luther behandler det almindelige præstedømme, som omfatter alle troende og så tjenesten med den offentlige forkyndelsen af evangeliet med ord og sakramenter, som man vælges til.
Fordi alle troende er præster med både ret og pligt til at forkynde evangeliet, må ingen af sig selv trænge frem og forkynde offentligt i menigheden uden at være valgt til det af de andre. Men privat og hvor der ikke er andre, har enhver ret og pligt til at forkynde evangeliet.
Derfor advarer Luther også mod folk, der ukaldet lister sig rundt i menighederne og optræder som forkyndere. Dette aspekt behandles udførligt i den sidste skrift fra 1532 »Om luskepeterne og de hemmelige prædikanter«.

Finn B. Andersen (Udgiver)

Finn B. Andersen
Cand.theol.
LMB & IMB
Redaktør på lutherdansk.dk
Præsteuddannet
Voksenunderviser
Underviser på CSV-Århus

  • Udfordringen

   Én mand udgiver 33 Luther-bøger på en måned

   "– Gennem flere år har jeg oversat og samlet tekster på lutherdansk.dk, fortæller Finn B. Andersen og fortsætter: "På opfordring fra folk, der gerne vil have mine oversættelser som rigtig bog, har jeg taget springet og er begyndt at udgive dem via Books on Demand." Førsteplads til Danmark Flere teologer er meget begejstrede for oversættelserne. – Vi er mange, der allerede kendte Finn B. Andersen som en stor Lutherkender, siger Asger Chr. Højlund, professor på Menighedsfakultet i Aarhus. "Men at det skulle resultere i denne kæmpeserie, kom alligevel som en stor og glædelig overraskelse. Det rykker med et slag Danmark frem i forreste række, når det gælder omfanget af oversættelser af Luther."
   01.05.2018

Flere titler fra forfatteren

myBoD-LOGIN.