Tilbage til oversigt

Plads 1

8
Mentoren
Varsnæs, Frank
Paperback
156 Sider
ISBN 978-87-7188-834-8
kr. 142,00
inkl. moms ekskl. forsendelse
 • Beskrivelse
 • Forfatter
 • Pressen siger (3)

Mentoren

Anders, på overfladen en Mr. Perfect, tager et års orlov og forlader etablissementet i sin sejlbåd. Som sømand evner han at navigere sig frem til steder hvor hans behov opfyldes.
Som menneske kolliderer han med andre kulturer på en måde, der kun i kvinders øjne kan synes elegant, såfremt de ikke formår at gennemskue ham. Selv mener han at kunne agere mentor og hjælpe kvinder ud af kriser. Selv kriser de ikke kender til. Hans måde at komme kvinder til undsætning på, udvikler sig og forhindringer, i form af andre mænd, får en hård medfart.

På sin Odyssé, Danmark til Sevilla, giver han den fuld gas. Alligevel, og på trods af sin udadvendthed, ynder han at sidde alene og filosofere over alt. Lige fra det evolutionære formål med kvindens klitoris til universets udbredelse. Har altid hardcore konklusioner ved hånden og er svær at modsige. Men modsiger gerne sig selv ...

Frank Varsnæs

57 år. Sømand og langturssejler. Forlod selv etablissementet i min sejlbåd i 2009.

Er god til at navigere mig frem til gode oplevelser og eventyr.
Jeg kender min hovedpersons Odyssé til punkt og prikke. Har været de samme steder, i de samme havne, på de samme floder, på de samme barer, i de samme bjerge og byer.

Figurer og navne er konstrueret så de ikke kan forbindes med rigtige personer.

Jeg er knap så kategorisk som Anders. Med hensyn til hans synspunkter og ugerninger, så lad dem venligst stå for hans regning.

  • Ugeavisen Øboen

   Roman af langelandsk sømand

   Af Bjarne Selvager. 6. juni 2017. "Bogen handler om en lettere labil og hensynsløs sømand (skibsfører) der drager ud på sin private Odyssé. Den er bestemt ikke kedelig. Den er handlingsmættet, men er samtidig yderst velresearchet med hensyn til geografi og sydeuropæiske kulturer." "Handlinen i bogen er inspireret af Frank Varnæs lange solosejladser i en 27 fods sejlbåd."
   01.06.2017

  • Sirius - Marstal Navigatørforenings medlemsblad

   Interessant, underholdende og foruroligende

   "Læserkommentar af navigatør studerende Torben Stammer"... "Min udlængsel og langturs-sejlerdrømme blev pirret. Nyt liv og ny inspiration fik jeg føjet til drømmen om at opdage og opleve fremmede og charmerende havne, byer, restaurenter, markeder, kulturer, skik og brug, sprog, landskaber og kyststreækninger ned langs den europæiske atlanterhavskyst". "Som læser følger man en moden herres sejltur fra sydengelse havne og videre til spanske og portugesiske havne. Spændende er det at følge hans oplevelser og overvejelser undervejs, hvem han møder undervejs, hvordan han interagerer emd dem og hvad det kommer til at betyde i hans og deres liv. Interessant, underholdende og foruroligende. Jeg vil ikke røbe for meget. Kun vil jeg opfordre til at nyde den fine læseoplevelse.
   01.06.2017

  • Fyens Amts Avis

   Artikel om Mentoren

   Koøjet. Fyens Amts Avis 16. april 2017. Af Søren Stidsholdt Nielsen ”Frank Varsnæs har praktiseret en hel del af det maritime. Han har bygget både hos Walsted på Thurø, har udfordret sig selv med havgående solo-togter i sin Bianca 27, sejlet offshore-fartøjer i Nordsøen og videreuddanner sig i øjeblikket på Marstal Navigationsskole”. Nyt i den erfarne sejlers liv er debuten som forfatter. Fra forlaget Books On Demand har Frank Varsnæs netop søsat romanen "Mentoren". Handlingen er inspireret af Frank Varsnæs' lange solo-sejladser i sin 27 fods sejlbåd bygget i Rudkøbing i 1974: - "Mentoren" er en roman om en labil eventyrer. Han tager ud på en odyssé. Eventyret indbringer gode oplevelser - for ham. For andre bliver det en blandet fornøjelse at støde på min hovedperson Anders. Han er rent ud sagt en skidt karl. Undervejs får han mange ugerninger på samvittigheden, siger Frank Varsnæs til Koøjet”. ”- I Sevilla kom jeg tæt på mange interessante skæbner i havn og i by. Også på død og drama. Det har inspireret. Ligesom jeg selv sejler min hovedperson fra Danmark til Sevilla, og jeg har besøgt alle lokaliteter, der dukker op i bogen. Jeg har også mødt nogle af romanens personer, fortæller Frank Varsnæs”.
   01.04.2017

myBoD-LOGIN.