Tilbage til oversigt

Plads 1

8
Ludvigsgave - en Arbejdsplads
Ahrenkiel, Gitte
Paperback
140 Sider
ISBN 978-87-7145-664-6
kr. 161,00
inkl. moms ekskl. forsendelse
 • Beskrivelse
 • Forfatter
 • Pressen siger (1)

Ludvigsgave - en Arbejdsplads

Beretningerne og billederne fra tidligere ansatte, Gedser Lokalhistoriske Arkiv m.fl. har – som tilfældet var med Friisenfeldtbogen – ført os vidt omkring på Sydfalster og åbnet døre for temaer om den røde malkeko, Marshall-hjælpen, Jagtloven, polsk arbejdskraft, ansættelsesforhold, et stort udvalg af traktormærker m.m.

Ydermere benytter bogen anledningen "Skole for alle i 200 år – jubilæum 1814-2014" – til en skildring af de sydfalsterske skoler og i forbindelse hermed fremtidsudsigterne for Gedserodde Skole. En hvidbog projekterer anlæg af fire 150 meter høje vindmøller på Danmarks sydspids, hvor Gedserodde Skole ligger. Gedserodde Skole blev opført i 1869 på initiativ af Edvard Tesdorpf.

Anden revideret udgave, der bl.a. har fået indføjet et billede af Jappes Mølle, er udgivet med støtte fra SN's Kultur- og Erhvervsfond.

Første udgave blev udgivet med støtte fra Nordea-fonden.


Pressen skriver:

Vindmøller og skoler
(...) Bogen har en række spændende temaer - et stykke historie med udgangspunkt i de to gårde under Gjedsergaard og Edvard Tesdorpf. Blandt andet om Tesdorpfs store arbejde inden for forædlingsarbejdet med dansk malkekvæg. (...)

FOLKETIDENDE, april 2014

Gitte Ahrenkiel

Journalist und Autorin von verschiedenen literarischen und historischen Büchern.

  • Folketidende

   Vindmøller og skoler

   (...) Bogen har en række spændende temaer - et stykke historie med udgangspunkt i de to gårde under Gjedsergaard og Edvard Tesdorpf. Blandt andet om Tesdorpfs store arbejde med inden for forædlingsarbejdet med dansk malkekvæg. (...)
   01.04.2014

Flere titler fra forfatteren

myBoD-LOGIN.