Tilbage til oversigt

Plads 1

8
Mit liv med ASKOVGÅRDEN 1943 – 2012
Hensen, Per I.
Paperback
552 Sider
ISBN 978-87-7170-032-9
kr. 340,99
inkl. moms ekskl. forsendelse
 • Beskrivelse
 • Forfatter
 • Pressen siger (1)

Mit liv med ASKOVGÅRDEN 1943 – 2012

Askovgården er en social organisation, startet 1943 af Mira og Niels Henrik Arnfred, midt under 2. verdenskrig på Nørrebro i København. Askovgårdens koncept er udsprunget af engelske ideologier samlet i den såkaldte "settlements ide" fra 1884 i London. "Settlements ideen" blev grundlaget for en verdensomspændende bevægelse inden for det sociale arbejde. I Danmark udspringer Askovgården af erfaringer fra kristeligt studenter Settlement på Vesterbro og højskolebevægelsens ideer stammende fra Grundtvig og Askov højskole. Organisationen udvikler sig til en stor spiller inden for de sociale, undervisnings- og sundhedsmæssige områder. Det bliver en NGO organisation, som nationalt og internationalt er toneangivende på flere områder. Askovgårdens historie bliver skrevet af Per I. Hensen, som i cirka 45 år var administrerende direktør for organisationen. Historien strækker sig fra Askovgårdens start i 1943 til Per I. Hensens pensionering i 2012. Bogen rummer således en beskrivelse af en væsentlig dansk NGO organisation, samt en beskrivelse af den lange periodes historiske hændelser nationalt og internationalt. En række nøglepersoner fra den lange periode interviewes og giver deres beskrivelse af tiden og hændelserne, som spænder over Nørrebro i København, dansk NGO og internationalt arbejde.

Gitte Ahrenkiel (Udgiver)

Cand. mag. - journalist (DJ) . Redaktør af eget forlag www.gahrgalleri.dk , der udgiver trykte samt elektroniske bøger via online-shops.

Per I. Hensen

Cand.mag - cand.psych.

1972 forstander, Askovgården, Korsgade 60, 2200  København N.

Maj 1995 - okt 1996. Udviklingschef i socialforvaltningen, Storstrøms Amt.

Nov 1996 - april 1997 Projektleder for NY START. Et samarbejde mellem Socialministeriet og Det Kriminalpræventive Råd.

Maj 1997 - 2012 . Forstander og senere administrereende direktør, Askovgården.

  • Ugebrevet A4

   »Kommunernes sociale indsats drukner i bureaukrati og palaver«

   Per I. Hensen har netop skrevet en diger bog, ’Mit liv med Askovgården 1943-2012’, om sit næsten 40 år lange arbejde som forstander for Askovgården, der kun blev afbrudt af det to-årige ophold i Storstrøms Amt. "Jeg var vant til, at når jeg fik en idé, for eksempel om behandling af spiseforstyrrelser, så kunne jeg handle med det samme," siger forfatteren, der har en uddannelsesmæssig baggrund som både cand. mag. i dansk og cand. psych. "I erhvervslivet tager man hurtige beslutninger, og beslutter man sig for at ride i dén retning, så er det det, man gør. Og så står en grænseløs, kommunal palaver kun i vejen." Hvis en beskæftigelsesindsats skal nytte, skal man tage udgangspunkt i den enkeltes situation og ønsker og derudfra udstikke nogle retninger, mener den tidligere forstander for Askovgården. Da Per I. Hensen forlod Askovgården i 2012, var det en erhvervsdrivende fond med et årligt budget på 100 millioner kroner, 300 ansatte over hele landet og et par hundrede frivillige.
   01.03.2015

myBoD-LOGIN.