Tilbage til oversigt

Plads 1

8
Fra hytterne
Pontoppidan, Henrik
Paperback
80 Sider
ISBN 978-87-430-0284-0
kr. 58,00
inkl. moms ekskl. forsendelse
  • Beskrivelse
  • Forfatter
  • Pressen siger (0)

Fra hytterne

Henrik Pontoppidan giver i seks noveller et trøstesløst billede af husmandsklassens elendige sociale forhold i 1880'ernes Danmark. Druk, fattigdom og håbløshed er den daglige følgesvend.
Vi hører om det fattige barn, der begraves uden større dikkedarer, og vi møder den gamle kone, som brutalt bliver kastet på fattiggården. For andre går det egentlig den rigtige vej, men så kommer den brutale død, en uønsket graviditet eller bristede håb og ødelægger det hele.
Novellerne i denne samling er blevet betegnet som Pontoppidans bedste husmandshistorier.

Poul Erik Kristensen (Udgiver)

Poul Erik Kristensen, født 1948, cand. mag. i historie 1975, skrev historiske artikler allerede i studietiden, fik udgivet sin første bog i 1979.
Poul Erik Kristensen har i sit arbejdsliv især været beskæftiget med forskning, skriftlig formidling og undervisning. Det er således blevet til mere end 20 bøger, især lokalhistorie og historiske jubilæumsskrifter inden for bl.a. bank og sundhedssektoren, som alle bygger på solide forskningsresultater. Samtidig er de skrevet i et letforståeligt sprog.
Poul Erik Kristensen har desuden betydelig erfaring i at bearbejde ældre bøger, så de kommer i overensstemmelse med nutidens sprogbrug. Foruden historiske bøger har han også bearbejdet en lang række klassiske romaner og novellesamlinger, især af Jeppe Aakjær, Johan Skjoldborg og Henrik Pontoppidan.

Henrik Pontoppidan

Henrik Pontoppidan, 1857 - 1943, opvoksede i et præstehjem i Randers. Som 16-årig rejste han til København for at læse til ingeniør, men stoppede før sin afsluttende eksamen. Han ville være forfatter og debuterede som sådan i 1881.
Henrik Pontoppidan er en af de mest produktive forfattere gennem tiden, og ofte blev hans værker endda kraftigt bearbejdet, når de blev udsendt i nye udgaver. Mest kendt i dag er romanen Lykke-Per, men også flere andre romaner fortjener at blive husket, bl.a. Det forjættede land og De dødes rige. Også den lille roman Isbjørnen samt hans noveller er af høj klasse.
I 1917 modtog Henrik Pontoppidan Nobelprisen i litteratur for "hans autentiske beskrivelser af dagligliv i Danmark."

Flere titler fra forfatteren

myBoD-LOGIN.