Tilbage til oversigt

Plads 1

8
Fra USA og Rude Skov
Godskesen, Rasmus; Lyngbye, Knud
Hardcover
248 Sider
ISBN 978-87-7188-279-7
kr. 249,00
inkl. moms ekskl. forsendelse
  • Beskrivelse
  • Forfatter
  • Pressen siger (0)

Fra USA og Rude Skov

Denne bog består af to dele: en selvbiografi efterfulgt af en opfølgende biografi.

Bogen om en ung mands oplevelser gennem 3 år i 1870-ernes USA fortalt med hans egne ord, som det oplevedes, når man var en ung mand fra Fyn.

Bogen er også et barnebarns skildring af en morfar, der på baggrund af sine ungdomserfaringer, sin markante personlighed og sine evner blev en velkendt og agtet mand både på det faglige område som skovfoged og i lokalsamfundet.

Rasmus Godskesen

Rasmus Godskesen (f. 1855, d. 1922) opholdt sig som ung tre år i USA. Efter hans tilbagekomst kom en tid med højskoleophold, militærtjeneste og uddannelse til skovfoged.
Han var en innovativ og engageret deltager i såvel det faglige som det samfundspolitiske.
På baggrund af sine erfaringer fra USA skabte han nogle skovbrugsredskaber og nogle bemærkelsesværdige resultater i arbejdet i Rude Skov. Dette gør, at han stadig huskes.
Han skrev en bog om sine oplevelser i USA til sine børn.

Knud Lyngbye

Knud Lyngbye (f.1919, d. 1996) er barnebarn af Rasmus Godskesen og som sin morfar engageret fagligt. Knud Lyngbye var desuden meget optaget af det historiske på alle planer i forhold til samfundet, men i høj grad også i forhold til slægten.

Niels Henrik Lyngbye (Udgiver)

Redaktøren Niels Henrik Lyngbye (1948 - ) er søn af Knud Lyngbye, cand. Teol. og nu pensioneret sognepræst. Hans indsats har været færdigbearbejdelse af manuskriptet og klargøring af det til udgivelse.

myBoD-LOGIN.