Tilbage til oversigt

Plads 1

8
Gedser Kirke 100 år
Winther Nielsen, Søren; Grützmeier, Kim
Paperback
44 Sider
ISBN 978-87-7170-137-1
kr. 79,99
inkl. moms ekskl. forsendelse
  • Beskrivelse
  • Forfatter
  • Pressen siger (0)

Gedser Kirke 100 år

Gedser Kirke, ikke blot Danmarks, men også Skandinaviens sydligste kirke blev indviet Palmesøndag 1915 og bliver således snart 100 år. Denne milepæl skal naturligvis markeres på behørig vis og derfor har menighedsrådet besluttet at udgive dette festskrift.

Kirken står næsten som dengang, den blev indviet, men det ydre er dog blevet totalt renoveret i 2014. Taget er udskiftet og murværket har gennemgået en meget nødvendig restaurering og opretning, da det var meget medtaget som følge af den udsatte beliggenhed tæt ved Østersøen.

Vi er meget tilfredse med resultatet og vil gerne takke Lolland-Falsters Stift, Entreprenørfirmaet Troels Jørgensen, og Etn Arkitekter for et godt og konstruktivt samarbejde under hele forløbet. Desuden er det gamle Frobenius-orgel udskiftet med et nyt, der er bygget af orgelbyggerfirmaet P.G. Andersen og Bruhn. Orglet giver også fremover muligheder for koncerter, da det er langt mere avanceret end det gamle, der var helt nedslidt.

Med dette skrift vil vi i tekst og billeder give et indtryk af de 100 år, der er gået og ikke mindst sætte fokus på renoveringen og det nye orgel.

Gitte Ahrenkiel (Udgiver)

Journalist, cand.mag, forfatter og udgiver af trykte samt elektroniske bøger via eget forlag gahrgalleri.dk

Kim Grützmeier

Cand. phil. i russisk. Formand for menighedsrådet i Gedser. Født og opvokset i Gedser.

Søren Winther Nielsen

Sognepræst i Skelby-Gedesby-Gedser pastorat, Lolland-Falster.
Cand. theol. fra Københavns Universitet. Foredragsholder. Medlem af Skolekredsen for Grundtvigs Højskole, Hillerød. Bosiddende i Gedser siden 2005. Formand for Gedser Bylaug 2007-2012.

myBoD-LOGIN.