Argonautertoget
Ny

Argonautertoget

Jason og det gyldne skind

Apollonios Rhodios

Paperback

196 sider

ISBN: 9788743033295

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 29.06.2021

Sprog: Dansk

Farve: Nej

Anmeldelse::
0%
128,00 kr.

Tilgængelig

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
Jason var søn af kong Aison af Iolchos. Da Aison af sin halvbroder Pelias blev stødt fra tronen, blev den unge Jason overladt i den vise kentaur Cheirons varetægt. Da han blev voksen, begav han sig til Iolchos, men ved en flod mødte gudinden Hera ham i skikkelse af en gammel kone. Hun bad ham om at bære sig over den voldsomme flod, men undervejs over floden tabte han sin ene sko. Det var uheldigt, da Oraklet i Delphi havde advaret Pelias mod "en der kom med kun én sko".

Da Jason kom til Iolchos for at kræve sin retmæssige trone, befalede Pelias ham først en farlig og svær opgave for at vise sit værd. Han skulle hente Det Gyldne Skind fra Ares´ hellige lund i det fjerne Kolchis. Skindet stammede fra den vædder, der havde fløjet Frixos og Helle over Hellespont-strædet.

Jason og skibsbyggeren Argos byggede det talende skib Argo. I stævnen var indsat et stykke af Zeus´ eg i Dodone, og de fremmeste og mest navnkundige mænd i Hellas ønskede at komme med på det ædle togt.

Jason nåede frem til målet og vandt ved Kong Aietes´ datter trolddomskvinden Medeas hjælp adgang til lunden med Det Gyldne Skind. I lunden hvilede Den Søvnløse Drage, et grufuldt uhyre som Jason overvandt. Jason havde forinden lovet Medea at tage hende med til Iolchos som hustru, hvis skindet blev hans - og det skete.

Illustrationer af A. J. Carstens
Apollonios Rhodios

Apollonios Rhodios

Apollonios, med tilnavnet Rhodios, gr. epiker og grammatilker fra Alexandria, c. 295 - c. 215 f. Kr. Apollonios nød den lærde digter Kallimachos´ undervisning, men kom i et spændt forhold til ham, da han begyndte at udgive sit hovedværk Argonautika om Jasons tog til Kolchis og hans og Medeas kærlighed; han gik derfor til Rhodos, hvor han omarbejdede sit digt og nød stor anerkendelse. Efter Kallimachos´ død vendte han tilbage til Alex­andria og blev Eratosthenes efterfølger som bibliotekar. Digtet er et lærd kunstepos, som vidner om original begavelse, navnlig i den psykologiske skildring.

Der findes endnu intet indhold under "Pressen skriver".

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.