Ungdomsbøger (fra 12 år)

Ungdomsbøger kan være vigtige følgesvende på vej mod voksenlivet. De hjælper med at glemme hverdagens stress og forsvinde ind i spændende universer. Samtidig behandler ungdomsbøger situationer og problemer, som alle unge kan relatere til. Ofte er det temaer som forelskelse og venskab, der er i fokus. Herudover beskæftiger ungdomsbøger sig ofte med aktuelle udfordringer fra unges hverdag som for eksempel digital mobning.

Side
 1. Ctrl Alt Del
  Ctrl Alt Del Når du ville ønske du kunne gøre alt om
  Annette Dollard
  Paperback Forlag: Books on Demand Udgivelsesdato: 04.12.2018
 2. Cecilie Hviid og Stjernerejsen
  Cecilie Hviid og Stjernerejsen 12-årige Cecilie tilbringer lidt af sin sommerferie i I(...)
  Beatrix Dramaticus
  Hardcover Forlag: Books on Demand Udgivelsesdato: 01.10.2018
 3. Stop nu mor
  Stop nu mor Ulf Persson
  Hardcover Forlag: Books on Demand Udgivelsesdato: 12.11.2013
 4. Maja og Otto
  Maja og Otto Martin Prehn
  Hardcover Forlag: Books on Demand Udgivelsesdato: 29.06.2012
 5. Barakungerne
  Barakungerne Svend Løwe
  Paperback Forlag: Books on Demand Udgivelsesdato: 21.12.2011
 6. Fjorten
  Fjorten Kære dagbog
  Historier på Spil Randers Ungdomsskole
  Hardcover Forlag: Books on Demand Udgivelsesdato: 15.11.2017
 7. Moraliserende Digte
  Moraliserende Digte Hansi Hovmand, J. P. A. J.
  Paperback Forlag: Books on Demand Udgivelsesdato: 17.11.2016
 8. Ctrl Alt Del
  Ctrl Alt Del Annette Dollard
  Paperback Forlag: Books on Demand Udgivelsesdato: 13.10.2016
Side

Spændende ungdomsbøger til unge læsere

Hovedpersonerne bliver konfronteret med de samme situationer og problemer som læseren. Ofte handler bøgerne om at finde sin egen identitet, udfordringer i skolen, irriterende forældre, venskaber og den første forelskelse. Handlingen kan udspille sig i en fjern fremtid, i en magisk verden eller i en helt normal hverdag. Bøgernes unge hovedpersoner forsøger - nøjagtigt ligesom læserne - at finde deres plads i livet, og vi følger dem, når de overvinder alverdens udfordringer.

Ungdomsromaner behandler aktuelle emner fra unges hverdag

I kraft af blandt andet de seneste års teknologiske udvikling og sociale mediers popularitet blandt selv de helt unge, har emnet digital mobning, eller cybermobning som det også kaldes, indtaget en fast plads i ungdomslitteraturen. Det kan være fristende at gemme sig bag en online-profil, og nogle unge oplever at føle sig urørlige og anonyme. De ender måske med at bruge en tone online, som ville have været helt utænkelig, hvis de havde befundet sig ansigt til ansigt med modparten. En vigtig måde at skærpe de unges blik for sådanne problemstillinger er gennem litteraturen. Nogle af de bedste ungdomsbøger gør det ikke bare ud for underholdning, men hjælper også med at ruste de unge læsere til voksenlivet og det ansvar, der følger med. Denne balance forsøger BoD-forfatterne at sikre i deres historier. Du finder et stort udvalg af ungdomsromaner i vores BoD Bogshop: lige fra de sjove og spændende fortællinger til dybsindige historier, der beskæftiger sig med vigtige og aktuelle emner.

Search engine powered by ElasticSuite