Christiania

Christiania

Et parallelsamfund der vil noget

Jørgen Christensen

Samfund, politik, kultur & medier

Paperback

192 sider

ISBN: 9788743046202

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 24.02.2022

Sprog: Dansk

Farve: Ja

Anmeldelse::
0%
150,00 kr.

inkl. moms / ekskl. forsendelse

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
Hvis du gerne vil forstå, hvad Christiania er for en størrelse, er denne bog et godt sted at starte! Bogen beskriver fristadens historie, dens værdier og dens stærke og svage sider.

Individualismen og anarkismen på Christiania betyder, at man har været imod alle regler og "systemer", som søger at blande sig i folks liv. Så dele af den danske lovgivning gjaldt i mange år reelt ikke på Christiania.

På Christiania kan der kun træffes beslutninger, hvis alle er enige. Det kan ofte virke som en lang gang kværulanteri, men har alligevel skabt bemærkelsesværdige resultater i form af virksomheder og en "mini-kommune". Der har dog også ind imellem været et beslutningstomrum, som har fået Pusher Street til at løbe helt af sporet.

I 2012 blev Christiania retligt normaliseret, så der gælder nu de samme regler her som i resten af Danmark. Spørgsmålet er, om det også har "tæmmet " individualismen og anarkismen på Christiania?
Jørgen Christensen

Jørgen Christensen

Jørgen Christensen er ph.d. i statskundskab, foredragsholder og forfatter. Han har udgivet flere bøger om samfundsmæssige forhold, senest "Mødet med janteloven. Danskerne, danskheden og alle vi andre".

Uddrag fra DBC lektørudtalelse

DBC lektørudtalelse

marts 2022

"Problemerne negligeres ikke, men vi får også den faktuelle historie om Christianias historie og udvikling og hører om de drømme og håb, der har bygget stedet. En godt skrevet bog, der både vil oplyse og sætte tanker i gang."

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.
Search engine powered by ElasticSuite