Dansk-moderne hebraisk ordbog

Dansk-moderne hebraisk ordbog

3. udgave

Flemming André Philip Ravn

Paperback

532 sider

ISBN: 9788743026570

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 10.07.2020

Sprog: Dansk

Farve: Ja

Anmeldelse::
0%
379,00 kr.

Tilgængelig

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
VELKOMMEN til den FØRSTE dansk-moderne hebraisk ordbog nogensinde. I denne 3. udgave er der tilføjet flere tusinde nye ord og eksempler, rettet fejl og lavet for-bedringer. I forhold til førsteudgaven er 3. udgave udvidet med 80 sider og rummer nu over 43.000 opslagsord og eksempler.

Ordbogen indeholder ordforråd, som anvendes på moderne israelsk hebraisk, og som stammer fra det virkelige liv og fra den europæiske civilisations historie, specifikke skandinaviske gloser samt ord og begreber fra jødisk, israelsk og mellemøstlig kultur, religion og historie - og som anvendes akademisk, i litteratur og presse, på tv og i dagligdagens samtaler. Også egennavne.

Ordbogen indeholder ligeledes lidt slang. En vis del af ordforrådet stammer fra aramæisk, arabisk og jiddisch. Skriftstørrelsen er bevidst holdt stor for at lette læsningen af de hebraiske vokaltegn. Ordbogen følger som sådan de gængse genrekriterier for danske ordbøger - såvel som traditionen inden for hebraisk grammatik.

Det er forfatterens håb, at denne ordbog vil være befordrende for opbyggeligt samvirke mellem folk, sprog og kulturer samt være et gavnligt værktøj for studerende, fagfolk, rejsende og alle andre.
Flemming André Philip Ravn

Flemming André Philip Ravn

FLEMMING ANDRÉ PHILIP RAVN er dansk sprogforsker og lektor. Inden for de semitiske sprog har han arbejdet med klassisk og moderne hebraisk, Oldtidens assyrisk samt aramæiske dialekter og i mindre omfang med ugaritisk og moderne arabisk. I tillæg hertil arbejder han til stadighed med engelsk, fransk og italiensk.

Forfatteren er tredobbelt cand.mag., taler 12 sprog og har indsigt i yderligere en række sprog uden at tale dem fuldt ud. Han har skrevet dén ordbog, som han ville have ønsket fandtes, da han selv begyndte at studere hebraisk. Så lige siden han begyndte at arbejde med sprog som lille, har han ønsket at skrive denne ordbog. Den har således været nogle årtier undervejs.

Flemming André Philip Ravn er endvidere oversætter af Karen Alkalay-Guts digtsamling "Rum & Krop - Digte fra Israel" samt forfatter til bogen "Runekunsten - Mystik og spådom", der handler om runer, runekast, Vikingetiden og nordisk lingvistik.

Sammen med Jørgen Refshauge er han medforfatter til "På sporet af det moderne Paris" såvel som "Irland under huden: På sporet af en irsk identitet"; og sammen med Troels Wolf til "Psykologi - fra celle til selfie".

Der findes endnu intet indhold under "Pressen skriver".

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.