De gamle Eddadigte II

De gamle Eddadigte II

Anden del: Heltedigtene

Finnur Jónsson , Heimskringla Reprint

Paperback

328 sider

ISBN: 9788743014935

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 09.06.2020

Sprog: Dansk

Farve: Nej

Anmeldelse::
0%
199,00 kr.

Tilgængelig

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
De gamle Eddadigte er en kommenteret udgave af Den ældre Edda i to bind. Andet bind indeholder de heroiske digte. Digtene gengives i originalsproget med kommentarer på dansk. Strofe for strofe gennemgår og analyserer Finnur Jónsson den oldislandske tekst. Ud over den sproglige gennemgang af de 18 heltedigte giver forfatteren en række kritiske anmærkninger til de enkelte digte.
Finnur Jónsson

Finnur Jónsson

Finnur Jónsson (1858-1934) islandsk filolog og professor i nordisk filologi. I et imponerende forfatterskab udgav Finnur Jónsson kritiske udgaver af en lang række oldislandske håndskrifter, litteratur- og sproghistoriske værker, store samlinger af skjaldedigte, opslagsværker og meget mere. Når det gælder eddadigtene siger han selv: »I et langt liv har jeg syslet med disse gamle digte og der findes ikke en sætning deri, som jeg ikke gentagne gange har overvejet.«

Heimskringla Reprint

Heimskringla Reprint

Heimskringla Reprint er en serie genudgivelser af bøger, som ikke længere er tilgængelige, hovedsageligt norrøne (oldislandske) kildetekster og baggrunds-materiale for disse. Serien udgives som en del af projektet Heimskringla - Norrøne Tekster og Kvad, hvis formål er at formidle norrøn litteratur. Projektets hjemmeside - www.heimskringla.no - er i dag den største database med norrøne tekster på internettet.

Der findes endnu intet indhold under "Pressen skriver".

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.