Paxnet

Paxnet

Et stykke unikt dansk hard- og software udvklingsarbejde til pakkekoblede datanet beskrevet for perioden 1979-1992

Bent Bæk Jensen, Ole Brun Madsen

Erhvervsbøger

ePUB

17,2 MB

Kopibeskyttelse: Adobe DRM

ISBN: 9788776915698

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 18.03.2014

Sprog: Dansk

Anmeldelse::
0%
199,00kr.

inkl. moms

Tilgængelig som download

Vi beder dig være opmærksom på, at du ikke kan læse denne e-bog på Amazon Kindle, men derimod udelukkende på enheder med software, som kan vise epub-filer. Flere informationer

For at kunne læse denne DRM-beskyttede e-bog, skal du være i besiddelse af et Adobe ID og benytte en læsesoftware, som kan håndtere Adobe DRM. Flere informationer

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
PAXNET er navnet på et stort datakommunikationsprojekt baseret på nye internationale standarder og rekommandationer, ikke mindst OSI modellen for sammenkobling af åbne systemer. Projektet blev udviklet og idriftsat i perioden fra 1979 – 2006.

PAXNET projektet startede som et udviklingssamarbejde mellem universitetet (RECAU), teleindustrien (Regnecentralen) og telefon-selskaberne (JTAS og KTAS). Projektet opnåede stor international anerkendelse og var førende for sin tid på den europæiske scene.

PAXNET blev grundlaget for en lang række interne tekniske og administrative anvendelser i de danske telefonselskaber. Hertil kommer de offentlige datatjenester, DATAPAK, DATAPOST og Det offentlige Alarmsystem. Det blev også grundlaget for det første Europæiske forskningsnet (IXI). Regnecentralen udviklede en række banebrydende komponenter til pakkefordelingsnet, ikke mindst RC3500 og RC5000.

Bogen beskriver baggrunden for projektet, projektets forløb og den tekniske implementering med fokus på perioden 1979-1992. Projektet blev gennemført i en brydningstid, hvor monopolerne stod for fald, og hvor teleliberaliseringen slog igennem, hvilket fik store konsekvenser for PAXNET.

PAXNET kom i drift i 1983 og kørte frem til 2006, hvor den sidste knude i netværket blev slukket. Bogen beskriver de driftsmæssige erfaringer, de applikationer og systemer, som anvendte netværket og det stærke sociale netværk, der opstod i projektets forløb.

Endelig reflekterer forfatterne også over, hvad der kunne være sket efterfølgende. Kunne den store netværks kompetence, som blev opbygget, være anvendt bedre forretningsmæssigt og kunne den teknologi, der blev udviklet, være blevet udnyttet bedre til såvel fortsat udvikling som rent kommercielt.
Bent Bæk Jensen

Bent Bæk Jensen

Bent Bæk Jensen
Datalog fra Århus Universitet (januar 1975). I perioden 1976 til 1978 ansat på Regnecentralen. Fra september 1978 ansat på KTAS som kontorchef med an-svar for netværk og systemprogrammering, PAXNET projektleder for KTAS.

I sommeren 1987 udnævnt til teknisk direktør i danNet (senere MACH).

Fra september 1995 ansat som IT chef for Danmark i L.M. Ericsson, I år 2000 udvidedes ansvaret på IT området til at omfatte de fire nordiske lande samt de tre baltiske. Bent lod sig pensionere fra Ericsson i 2012.

Udover disse områder har Bent siddet i NETPLANS bestyrelse i mange år, og fungerer yderligere som mentor for en nystartet virksomhed.

Ole Brun Madsen

Ole Brun Madsen

Ole Brun Madsen
Datalog fra Københavns Universitet 1967, Stifter og leder af Datalogilaboratoriet på Arkitektskolen i København 1967-1974. Medvirkende til start af Datalogiuddannelsen i Århus 1969. Afdelingsleder på RECAU fra 1972. Projektleder CENTERNET-projektet 1977. Fælles projektleder CENTERNET og PAXNET 1979-1981 og for for PAXNET frem til 1992.
Leder af Datanetsektionen, JTAS fra 1981. Leder af strategi for infrastruktur JTAS/TDC fra 1992.
Professor distribuerede realtidssystemer Aalborg Universitet 1999. Leder af Center for Netværksplanlægning 2004. Professor Emeritus fra 2010.
Har været editor af flere familie bøger

Der findes endnu intet indhold under "Pressen skriver".

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.
Search engine powered by ElasticSuite