Syv skrifter

Syv skrifter

Lukian fra Samosata

ePUB

308,6 KB

Kopibeskyttelse: Vandmærke

ISBN: 9788743037002

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 19.08.2020

Sprog: Dansk

Anmeldelse::
0%
29,00 kr.

inkl. moms

Tilgængelig som download

Vi beder dig være opmærksom på, at du ikke kan læse denne e-bog på Amazon Kindle, men derimod udelukkende på enheder med software, som kan vise epub-filer. Flere informationer

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
Syv af Lukians kendteste skrifter. Et festfyrværkeri af vid og bid, og en uvurderlig kilde til hverdagen under hellenismen.

Samlingen indeholder: Sand historie, Skibet eller ønskerne, Anacharsis eller om gymnastik, Zeus i vånde, Alexandros eller løgneprofeten, Nigrinos og Om sorg over de afdøde.
Lukian fra Samosata

Lukian fra Samosata

Lukian var en græsk satirisk forfatter, født omkr. 120 i Samosata ved Eufrat i den romerske provins Syria (nutidens Samsat i det sydøstlige Tyrkiet. Lukian døde omkr. 180, sandsynligvis i Alexandria. Hans modersmål var sandsynligvis aramæisk, men han skrev på græsk. Han fik en retorisk uddannelse, formentlig i Jonien på Lilleasiens vestkyst.Frem til 40-årsalderen rejste han omkring i Gallien, Grækenland og Italien som sofist med foredrag. Senere gik han over til skribentvirksomhed, hvor han sørgede for at spotte alt og alle, både pedanter og pseudofilosoffer og falske profeter. Ikke mindst tog han fat på tidens overtro. Lukians værker har inspireret mange senere forfattere, deriblandt Ludvig Holberg.

Der findes endnu intet indhold under "Pressen skriver".

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.