Fatma bor i Danmark

Fatma bor i Danmark

Sibel Özcan, Zeynep K. Bangert

Hardcover

28 sider

ISBN: 9788743009061

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 08.07.2019

Sprog: Dansk

Farve: Ja

Anmeldelse::
0%
185,00 kr.

Tilgængelig

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
"Fatma bor i Danmark" handler om Fatma og hendes liv som muslim i Danmark. Bogen er skrevet til de små og har til formål at bidrage til en bedre forståelse mellem den dansk-muslimske minoritet og majoritetssamfundet. Bogen er således en modpol til os og dem diskursen, som i de seneste år har været særlig tydelig i Danmark. Bogen bifalder, at muslimer, ligesom andre minoriteter, sagtens kan være en del af et mangfoldigt Danmark og samtidig bevare deres kulturelle og religiøse baggrund. Formålet er at bidrage til en positiv sameksistens, og hensigten med aldersgruppen er at tage fat i integrationsproblematikken og tolerancen for forskellighed allerede fra barnsben.

Bogens illustrationer guider børnene igennem tekstens indhold, og de visuelle stemninger indbyder samtidig til samtale. Bogen kan anvendes som højtlæsning og indgå som en del af undervisningen i forståelse, tolerance og accept af forskelligheder. Ydermere kan bogen også fungere som læse-let- læsning for små skolebørn.
Sibel Özcan

Sibel Özcan

Sibel Özcan er BSc i Sociologi og Kulturanalyse, og Cand. Mag. i Psykologi og Kultur og Sprogmødestudier. Siden begyndelsen hendes sociologistudie, har Sibel b.la arbejdet med fokus på sameksistens, social inklusion, socialpsykologi, kulturpsykologi og identitetsstudier. Hun har arbejdet med emnerne i praksis igennem undervisning og talrige oplæg hun har afholdt, samt igennem forskning hun har foretaget i sit studie. Hendes interesse i at forfatte børnebogen Fatma, udspringer af idéen om at fordomme kan forebygges og bedre sameksistens kan etableres igennem kontakt og forståelse på tværs af forskelligheder, allerede fra barnsben.

Zeynep K. Bangert

Zeynep K. Bangert

Zeynep Bangert er BSc i Sociologi og Kulturanalyse og Cand. Mag. i Mellemøststudier. Gennem de seneste år har hendes studie og arbejde båret præg af et fokus på social inklusion, fordomme og stigma mekanismer samt dansk-muslimsk identitet. Hendes tilgang til børnebogen om Fatma bygger på diverse teorier om fordomme og en påstand om at kontakt mellem og viden om hinanden kan nedbryde fordomme og bidrage til positiv sameksistens. Hun mener at fordommene især er et produkt af de seneste års splittende retorik, som har resulteret i at sammenhængskraften i Danmark er svækket. Derudover er ideen til bogen udviklet af og med inspiration fra hendes personlige erfaring og oplevelser som dansk muslim.

Der findes endnu intet indhold under "Pressen skriver".

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.