Flugtens Bog

Flugtens Bog

Salomon Steinbruch

Hardcover

220 sider

ISBN: 9788797259917

Forlag: Forlaget P

Udgivelsesdato: 21.10.2020

Sprog: Dansk

Farve: Nej

Anmeldelse::
0%
249,50 kr.

Tilgængelig

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
At tvinge sig forbi sproglovene, for at erkende flugtens vigningsvilje mellem m og m, er lovlig. Når flugten siger ´b´ for at give dig ´a´ åbnes tveportens indgangsdør, selv om det er udgangsdørens skilt du drejer. Betragtes sprog-lovene som to skovle og det halve af en moderat mængde aske som flugtens sprog, skal du forkaste skovlen, hvis tjenesten kræver rensning. Når flugtens sprog- og vind favner hinanden, kalder flugten begge duft. At ingen behøver råbe efter flugten skyldes gammelportneren, som tillader flugten ved først at sige ´m´ og tilføje ´m´ ( fra højre til venstre som du lærte mellem afsætsbrædderne, nu gentages denne belæring ikke mere ).

Flugtens Bog er kabbalistisk og munter ...
Salomon Steinbruch

Salomon Steinbruch

Salomon Steinbruch, blev født i Delmenhorst, 1919 og var en sand Østrig-Ungarsk jødisk undersåt, klassisk dannet og meget belæst. Sproget, ordene var hans livsnerve: barndommens jiddish, tysk, hebræisk, dansk, svensk, engelsk og fransk. Men han sagde: "Faktisk er jeg et menneske uden sprog. Jeg er et menneske med kun halvdelen af mit sprog, jeg kender kun halvdelen af mit liv. At stå mellem to kulturer, er som at hænge ud over en klippekløft og forsøge at holde sig fast i dem, der står inde på det sikre land. Det ene sted er mest tiltrækkende og du véd, at der kan du komme op; men uden også at have det andet holdepunkt med dig, vil det alligevel ikke være rart at komme op".
Hans familie kommer fra Galizien, i det østligste Europa. Han blev født i en hasidisk familie, denne mystisk-intense jødedom fyldt med wunderrabbier, talmagi og forunderlige sammenfald. I den talmudiske og hasidiske tradition er disputeringen en kunst, og at vende og dreje livets spørgsmål, dét var hans lidenskab.
I 1938 rejste han med det sidste tog ud af Tyskland til Danmark. I oktober 1943 flygtede han til Sverige i en kano og efter krigen, i 1945, kom han tilbage til Danmark. I november 1956 blev han dansk statsborger. Han var gift og havde en datter.
Han døde 2007 og ligger begravet på den Mosaiske Begravelsesplads på Vestre Kirkegård i København.
Han vandrede i Dødsskyggens Dal, men formåede at undslippe den - og skrive om det i Flugtens Bog.

Der findes endnu intet indhold under "Pressen skriver".

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.