FRANSK

FRANSK

Grammatik og ordforråd

Flemming André Philip Ravn

Sprog

Hardcover

700 sider

ISBN: 9788743033547

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 10.02.2022

Sprog: Dansk

Farve: Ja

Anmeldelse::
0%
498,50 kr.

inkl. moms / ekskl. forsendelse

Tilgængelig

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
Denne bog henvender sig til alle, der arbejder med fransk, f.eks. studerende ved universitetet og på andre uddannelser samt franskundervisere. Bogen kan tjene som opslagsværk såvel som inspiration til undervisningen. Hvis man har mod på det, kan man læse den fra ende til anden. Bogen er også nyttig for fransktalende, som lærer dansk.

Fransk sprog, litteratur og kultur er en funklende stjerne, en hjørnesten, i den europæiske civilisation. Derfor er det nyttigt, at dansktalende får indsigt heri og kan beherske fransk. Det siges, at Danmark er det eneste land i Europa, Frankrig aldrig har været i krig med. Uanset hvad, vil det være godt, hvis venskab og samarbejde mellem Danmarks folk og Frankrigs folk kan bestå i mange år fremover.

Fransk tales som modersmål af millioner af mennesker i Frankrig samt i lande som Belgien (Wallonien), Schweiz, Monaco, Luxembourg og Canada (Quebec); Libanon og Israel; Marokko, Algeriet, Tunesien, Congo, Madagaskar, Cameroun, Elfenbenskysten, Niger, Burkina Faso, Mali, Senegal, Tchad og Haiti med flere. Dermed er det franske sprog en fremragende døråbner til adskillige lande, samfund og folkeslag rundt om i verden.

Denne bog hedder "Fransk - grammatik og ordforråd" og er illustreret med en række didaktiske sætningseksempler, der i hovedreglen er oversat til dansk. De mange gloser og sætningseksempler med et ordforråd, der er tidssvarende og passer til it-alderen, er medtaget for at fremme læserens associative indlæring (et behavioristisk læringsprincip). Ligeledes er oversættelserne beregnet på at forstå de grammatiske regler i dybden såvel som betydningsnuancer. Denne bog søger at gøre noget ud af alle ordklasser, også tal, adjektiver, præpositioner og adverbier (inkl. negation).
Flemming André Philip Ravn

Flemming André Philip Ravn

Flemming André Philip Ravn er dansk sprogforsker, lektor og forfatter samt grundlægger/redaktør af "Tidsskriftet Epsilon" (lanceret på Albert Camus'100-års fødselsdag, den 7. november 2013). Han har bl.a. studeret sprog inden for den romanske, germanske, hellenske, finsk-ugriske og semitiske sprogfamilie. Forfatteren er tredobbelt cand.mag. (herunder kandidat i "Fransk sprog, litteratur og kultur"), har arbejdet med sprog siden barnsben og er fagkyndig i mere end 12 sprog. Han har altid haft et særligt forhold til fransk og Frankrig, og har også været bosat i landet, hvorfor det er ham en stor glæde at udgive denne grammatik og glossar. Sammen med Jørgen Refshauge er Fl. André Philip Ravn medforfatter til:

* "På sporet af det moderne Paris"
* "Irland under huden: På sporet af irsk identitet"

Desuden er han selv forfatter til disse bøger:

* "Nederlandsk: Grammatik og ordforråd"
* "Runekunsten: Mystik og spådom"

Flemming A.P. Ravn: Fransk grammatik og ordforråd

Fransklisten

februar 2022

"Det er mange år siden, jeg sidst sad med så stor en fransk grammatik på dansk, ja vi skal helt tilbage til 60'erne hvor Knud Togebys Fransk grammatik fulgte mig trofast. Derfor er det dejligt at opleve, at Flemming Ravn nu udgiver sin Fransk Grammatik og ordforråd, en lille sag på 700 sider.

Flemming Ravn har i sit forord tiltænkt denne bog til "studerende, fagfolk, rejsende og alle andre", så gruppen af brugere er stor. Opbygningen af bogen er klar med 12 store kapitler med Substantiver, Proprier, Adjektiver etc, som man finder det i traditionnelle grammatikker, men det specielle ved denne udgaver er tilføjelsen af lister med ordforråd.

[...] Det er et stort og imponerende arbejde fra Flemming Ravn, som jeg kun kan rose for indsatsen. Gid den må blive brugt efter fortjeneste."

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.
Search engine powered by ElasticSuite