Gengæld og Garnier

Gengæld og Garnier

Lendorph & la Cour

Freya Anduin

Krimi & spænding

Paperback

260 sider

ISBN: 9788743034476

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 04.03.2022

Sprog: Dansk

Farve: Nej

Anmeldelse::
0%
249,00 kr.

inkl. moms / ekskl. forsendelse

Tilgængelig

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
Som altid kommer Anna Lendorph og Christian la Cour på arbejde og ikke kun med boligkataloger. De møder endnu engang et udvalg af kendte og ukendte forbrydere, og det bliver til risiko og rejser for både dem selv og hovedfjende nr. 1.

Vi skal i køkkenhaven, bag spejlet og en tur til Paris. Et Paris fyldt med minder og nye oplevelser og flere afsløringer end forventet. Også helt tæt på. Stakkels Strøm må nøjes med Esbjerg.

"Fanden skulle slide en hel dag for nogle få kroner når man på en time kan hugge flere hundrede." Det er jo et synspunkt, og det burde ikke føre til mord. Men det gør det. Det var så ikke ham, der blev kaldt "et menneskedyr" eller "den fine vellystning", selvom ham - nå ja - havde visse personlige forretninger også. Det var han så ikke ene om.

Tag med til 1910 og et udvalg af virkelige forbrydelser i selskab med Anna og Christian, Madsen, Petersen, Strømmen, tante Kate og tante Tilly, Osvaldo, hunden Frigga og mennesker, du aldrig har hørt om før.
Freya Anduin

Freya Anduin

Det er blevet til historiske quizzer, bøger som 'hvad enhver mand bør vide om kvinder' (SpinX, begge oplag udsolgt), Pernille Silkes historie og Pernille Silkes Verden (middelalder), engelske digte og short stories, kronikker, filmmanuskripter, et tv-koncept samt et utal af artikler.

I 2019 blev det til mere fiktion med starten på serien om Lendorph & la Cour, der foregår i 1910 og er baseret på virkelige forbrydelser fra tiden. Ikke ren fiktion, ikke 'historisk roman' men en måske helt ny genre, hvor fortiden får et nyt liv. Nu med en lille afstikker, som foregår i 1932, hvor det første stormagasin fik den første julemand.

Freya Anduin er cand.comm. i museumsformidling, certificeret naturparkguide, forfatter, journalist og erfaren formidler med undervisningserfaring og 6 år som avisredaktør.

Anmeldelse af Jannik Lunn på Krimimessen

Krimimessen 2022

april 2022

"Fjerde bind af Freya Anduins krimiserie om Lendorph og laCour: Gengæld og Garnier foregår stadig i 1910, og i dette bind er forholdet mellem Lendorph og la Cour nu blevet så tæt, at de bliver gift, uden at Anna dog vil være Christians hjemmegående hustru.

Men foruden en række forbrydelser, som la Cour bliver kaldt ud til suppleret af Lendorph som fotograf, byder deres tilværelse også på en rejse til Paris, som dels er en bryllupsrejse, men hvor Christian også møder politifræfekt Louis Lépine, en højt dekoreret person og ven med den franske præsident. Og netop Lépine var manden, der havde moderniseret hele det parisiske detektivkorps. Men han møder også gamle kendinge fra forbrydernes verden. Og så genoplever han det Paris, hvor han som ganske ung havde haft en kort karriere som balletdanser.

Da Lendorph og la Cour vender tilbage til København, venter nye mordsager, og flere af de forbrydelser, der har fundet sted i de tidligere bind enten opklares eller forbliver uopklarede. I slutningen siger Anna sit job op på Aftenbladet, og mon ikke hun og Christian vil dukke op i måske kommende bind som privatdetektiver.

Som i de andre bind får man et persongalleri, hvor man bl.a. kan de, hvilke af personerne, der er virkelige, og forfatteren nævner også, hvordan hun tidsmæssigt har flyttet visse af de spektakulære mord, så de kom til at passe ind i handlingen."

Som i de tre første bind har Freya Anduin også her skabt en gang hyggelig underholdning, som altså delvis bygger på begivenheder fra det virkelige liv.

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.
Search engine powered by ElasticSuite