Horisonter og grænser

Horisonter og grænser

Hans Stengaard Jessen

Paperback

284 sider

ISBN: 9788743017080

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 11.12.2019

Sprog: Dansk

Farve: Nej

Anmeldelse::
0%
149,00 kr.

Tilgængelig

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
At formidle om kendsgerninger, hændelser, oplevelser og visioner fra 1941 til vore dage har stillet fortælleren overfor en koncentreret gengivelsesopgave.

I julen 1941 var bondesamfundet og de dertil hørende familieforhold selv med en besættelsesmagt lige uden for vinduerne intakt. Efterhånden svækkedes bondesamfundet og fortælleren fandt ud af, at virksomhed i en by med handelsvirksomhed verden rundt og en politisk interesse måtte være opgaven. På det grundlag måde stiftedes bekendtskab med det dengang så hæderkronede Østasiatiske Kompagni, Handelshøjskolesystemet og partierne Venstre, Liberalt Centrum og Kristendemokraterne og Europabevægelsen og endelig Danfoss A/S på Nordals. Den relation varede i 32 år og mit giftermål med Hedevig har indtil nu varet næsten i over 50 år.

Mange handels- og produktionsmæssige aktiviteter samt rejser blev det til. Privat er der udført en masse restaureringsaktiviteter, og i politisk henseende bliver der hvert år i maj skrevet et debatindlæg om at flytte St. Bededag til efteråret, og nu er visionen, at EU's regionalforsamling skal opgraderes til et 2. kammer med direkte valg, ligesom EU's ministerråd skal have forrang og initiativret fremfor EU-Kommissionen.
Hans Stengaard Jessen

Hans Stengaard Jessen

Hans Stengaard Jessen har arbejdet 32 år for Danfoss efter læretid etc., hos ØK og erhvervsøkonomiske studier på Handelshøjskolen i Århus (Århus Universitet) iblandet politisk arbejde.

Danfoss-tiden medførte en dybtgående involvering i praktisk industrielt arbejde og sidenhen mange rejseaktiviteter i forbindelse med internationale projekter. Det gav dog rum for et 10 års folketingskandidatur og 2-EU-stedfortræder-jobs for partiet Venstre og medvirken til etableringen af Europabevægelsen i Sønderjylland og hovedbestyrelsesposter i den nu nedlagte civiløkonomforening samt skriftlig aktivitet i dagspressen.

Med min udtræden af arbejdsmarkedet intensiveredes den skriftlige kommunikation i form af artikler, kronikker samt indtil nu 4 samfundsrelaterede bøger og nogle år som amtsformand, hovedbestyrelsesmedlem, folketingskandidat og EP-kandidat hos Kristendemokraterne og mange års medlemsskab af Europabevægelsens hovedbestyrelse.

Der findes endnu intet indhold under "Pressen skriver".

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.