Laksekongen
Særligt populær

Laksekongen

Unna Hvid

Bind 1 af 5 i denne serie

Science fiction & fantasy

ePUB

4,4 MB

Kopibeskyttelse: Vandmærke

ISBN: 9788743065852

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 02.09.2021

Sprog: Dansk

Anmeldelse::
0%
49,00 kr.

inkl. moms

Tilgængelig som download

Vi beder dig være opmærksom på, at du ikke kan læse denne e-bog på Amazon Kindle, men derimod udelukkende på enheder med software, som kan vise epub-filer. Flere informationer

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
"Der kom nye tider til Øerne. Jætterne forsvandt, guderne forsvandt, vættrerne, troldene, hulderne og alle de andre væsner forsvandt. Da elektriciteten kom til Øerne, var der ikke længere noget mørke at gemme sig i. Skovene forsvandt, og der kom veje til de fleste bygder. Senere kom der tunneller og en lufthavn. For en sikkerheds skyld, anlagde man dog veje og tunneller, så man undgik de steder, hvor de usynlige tidligere havde boet. Ingen havde lyst til at vække et slumrende uhyre".

"Men laksekongen var stadig ikke helt tilfreds. Og når mænd, uanset om de er af jætteherkomst eller menneskeblod, rækker ud efter mere, end der er at tage, kan lykken ske at vende sig imod den kække og vække ikke alene menneskenes vrede, men også de usynliges."

Laksekongen foregår på Eysturoy på Færøerne i både fortid og nutid. Fortællingen har rod i Færøernes historie og folklore og er inspireret af gamle sagn, folkeviser og folketro sat i en moderne ramme med kvotebaroner og lakseopdræt.

Og måske er der stadig usynlige kræfter på spil i den magiske Færøske natur?

"Laksekongen" er første bind i en planlagt serie med moderne folkefortællinger fra alle de nordiske lande. Bind 2 med titlen "Den Hvide By" er under udgivelse. Serien udgives også på engelsk.
Serien er farverigt illustreret af Unna Hvid med akvarel/mixmedia.
Unna Hvid

Unna Hvid

Unna Hvid er cand.mag. i historie og nordisk sprog og kultur fra Syddansk Universitet. Hun har tidligere udgivet bogen "Moderne Folkefortællinger" med udgangspunkt i danske folkeviser, hvor folkeviserne udgør inspirationen til en række moderne fortællinger.
Derudover har forfatteren udgivet en lang række andre bøger. Det er et kendetegn ved forfatterskabet, at interessen for historie, kultur, folklore og fortællinger går igen i både skøn- og faglitteratur.
Forfatteren har tidligere arbejdet som underviser og konsulent i virksomheder som A.P. Møller - Mærsk og IHL Inhouse Learning, men er nu fuldtidsforfatter og kunstner.
www.unnahvid.dk

Uddrag fra DBC lektørudtalelse

DBC Lektørudtalelse

november 2021

"Dette er en kort og rigtig fin fortælling, som tager læseren med ind i et univers befolket af væsener fra den færøske folklore. Fortællingen er velskrevet, og forfatteren binder en elegant sløjfe på fortællingen ved at tage den med ind i nutiden."

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.
Search engine powered by ElasticSuite