Lavt stofskifte

Lavt stofskifte

Ny

Psykologiske og kognitive aspekter

Sidsel Bekke-Hansen

Paperback

312 sider

ISBN: 9788771882049

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 08.11.2018

Sprog: Dansk

Farve: Ja

Anmeldelse::
0%
299,95 kr.

Tilgængelig

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
Bogen henvender sig til mennesker, som har fået konstateret stofskiftesygdom i deres voksenliv, samt til deres pårørende. Den er også relevant for fagfolk, der arbejder med lavt stofskifte i det daglige. Bogen har fokus på de mulige psykologiske symptomer ved lavt stofskifte. Symptomer som nedtrykthed, manglende initiativ, glædesløshed og angst. Bogen kommer også omkring mulige kognitive symptomer, såsom opmærksomheds- og hukommelsesbesvær, vanskeligheder med at træffe og gennemføre beslutninger samt at orientere sig i rum og retning. Indledningsvist præsenteres medicinske fakta om lavt stofskifte, herunder symptomer, behandling og potentielle følgesygdomme.

Bogen handler endvidere om de mulige reaktioner på at få en kronisk sygdom. Om mulige ændringer i livskvalitet, sociale relationer og arbejdsforhold samt ufrivillig barnløshed, seksualitet og følelser af tab og sorg. Bogen indeholder forslag til lindring, hvis man oplever symptomer fra sit lave stofskifte, herunder fokus på stressreduktion, bedring af søvn, livsstil, ændring af negative eller ængstelige tanker samt opmærksomheds- og hukommelsesstrategier.

Der inddrages viden fra nyeste forskning i bogen, ligesom forfatteren trækker på sin viden som sundhedspsykolog. Bogen indeholder ligeledes otte fortællinger fra danskere, der lever med lavt stofskifte.

Bogen kan læses på flere niveauer. Læseren kan orientere sig i de indledende resumeer af hvert kapitel og herefter læse udvalgte dele af bogen eller få dybdegående viden om lavt stofskifte ved at læse bogen i sin helhed.

Forfatteren er psykolog og ph.d. med speciale i sundhedspsykologi og har skrevet fagartikler og redigeret fagbøger inden for det sundhedspsykologiske område. Herudover har forfatteren selv lavt stofskifte og møder andre med lavt stofskifte gennem sin psykologpraksis.
Sidsel Bekke-Hansen

Sidsel Bekke-Hansen

Sidsel Bekke-Hansen er autoriseret psykolog og ph.d. i sundhedspsykologi. Sidsel har i en årrække forsket, skrevet artikler og undervist inden for sundhedspsykologiske emner. Hun er ligeledes fagredaktør på en bog om de psykologiske aspekter ved Huntingtons sygdom, som er en arvelig, uhelbredelig hjernesygdom. Sidsel møder regelmæssigt mennesker med lavt stofskifte gennem sin psykologpraksis.

Der findes endnu intet indhold under "Pressen skriver".

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.