Lexicon Poeticum

Lexicon Poeticum

Ordbog over det norsk-islandske skjaldesprog

Finnur Jónsson , Heimskringla Reprint

Sprog

Paperback

688 sider

ISBN: 9788743046080

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 27.01.2022

Sprog: Dansk

Farve: Nej

Anmeldelse::
0%
349,00 kr.

inkl. moms / ekskl. forsendelse

Tilgængelig

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
LEXICON POETICUM - Ordbog over det norsk-islandske skjaldesprog er en fuldstændig ordbog over ord, vendinger, navne m.v., som forekommer i det old-islandske poetiske sprog såvel i eddadigte som i skjaldekvad. Værket er en ajourføring, viderebearbejdning og udbygning af Sveinbjörn Egilssons (1791-1852) latinske værk, der udkom i 1860 under titlen Lexicon Poeticum antiquæ septentrionalis. Finnur Jónssons danske udgave kom i 1916 og blev genudgivet i 1931. Dette er et fotografisk genoptryk af udgaven fra 1931.
Finnur Jónsson

Finnur Jónsson

Finnur Jónsson (1858-1934): islandsk filolog og professor i nordisk filologi ved Københavns Universitet. I sin forskning og sit imponerende forfatterskab havde Finnur Jónsson altid fokus på Islands gamle sprog og litteratur. Ikke mindst skjaldedigtningen optog ham, hvilket fremgår af mange af hans udgivelser og af titlen på hans doktoraf-handling, »Kritiske Studier over en Del af de ældste norske og islandske Skjaldekvad«.

Heimskringla Reprint

Heimskringla Reprint

Heimskringla Reprint er en serie genudgivelser af bøger, som ikke længere er tilgængelige, hovedsageligt norrøne kildetekster og baggrundsmateriale for disse. Serien udgives som en del af det fællesnordiske projekt Norrøne Tekster og Kvad, hvis formål er at formidle norrøn litteratur. Projektets hjemmeside -www.heimskringla.no - er i dag den største database med norrøne tekster på internettet.

Der findes endnu intet indhold under "Pressen skriver".

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.
Search engine powered by ElasticSuite