Livsens Ondskab

Livsens Ondskab

Ny

Billeder fra Gammelkøbing

Gustav Wied

Paperback

244 sider

ISBN: 9788743011613

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 30.09.2019

Sprog: Dansk

Farve: Nej

Anmeldelse::
0%
118,00 kr.

Tilgængelig

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
Emanuel Thomsen er besat af ønsket om at købe sin fædrene Møllegård tilbage, efter at han og mor Karen har været nødt til at fraflytte den. Han spinker og sparer, spiller på lotterisedler og tager ekstraarbejde for at samle midler til at få opfyldt sin drøm. Han vinder i lotteriet, men trods den store gevinst bliver intet, som han ønsker det. Han serverer for Ædedolkenes klub, byens honoratiores, der mødes fire gange om året på byens hotel (Prindsen) for at indtage et overdådigt måltid. Toldkontrollør Knagsted er den kyniske satiriker, mens hans modstykke og ven overlærer Clausen er lalleglad idealist.

"Livsens Ondskab" kan læses som første bind i en trilogi, der består af "Livsens Ondskab" (1899), "Knagsted" (1902) og "Pastor Sørensen og Co." (1913). Bogen foregår i den fiktive sjællandske købstad Gammelkøbing, og dens hovedpersoner er blevet klassikere i dansk kultur.
Gustav Wied

Gustav Wied

"Livsens Ondskab" danner sammen med "Knagsted" og "Pastor Sørensen & Co" en trilogi med Knagsted som hovedfigur. Det er Knagsted, der siger de bevingede ord om, at "børn er lykkelige, og dyr og kvinder, men vi mennesker er det ikke".

Der findes endnu intet indhold under "Pressen skriver".

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.