Manifest for den plantebaserede fremtid
Særligt populær

Manifest for den plantebaserede fremtid

med regenerativt jordbrug som fundament

Niels Kornum

Natur, miljø & teknik

ePUB

500,4 KB

Kopibeskyttelse: Vandmærke

ISBN: 9788743085010

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 05.12.2022

Sprog: Dansk

Anmeldelse::
0%
69,00 kr.

inkl. moms

Tilgængelig som download

Vi beder dig være opmærksom på, at du ikke kan læse denne e-bog på Amazon Kindle, men derimod udelukkende på enheder med software, som kan vise epub-filer. Flere informationer

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
Jeg har samlet materiale til manifestet i ca. tre år og undervejs har jeg haft så mange aha-oplevelser, at det er nærliggende for mig at dele viden, forslag og visioner.

Mit manifest giver en introduktion til den regenerative biologi og centrale dyrkningsmetoder, samt hvordan regenerative metoder og principper skal udgøre grundstammen i den plantebaserede fremtid. Jeg foreslår den synsvinkel på det regenerative, at det bygger ovenpå og ved siden af det økologiske og biodynamiske.
Det regenerative handler altså ikke om utopiske metoder og principper. Fundamentet er bæredygtigt. Det er regenerativt jordbrug også i en bredere forstand: kontinuerlig jordfrugtbarhedsforbedring, fuldstændigt forureningsfrit i alle led i fødevaresystemet f.eks. ingen pesticider, store potentialer for humusdannelse og CO2 binding, høj grad af klimatilpasningsrobusthed, en nitratudvaskning der går mod nul og indbygget biodiversitet. Et jordbrug der er skabt til at levere høj kvalitet med ernæringsrige, friske, rene og sunde plantebaserede fødevarer dyrket tæt på vores bopæl.

Med alle disse synergieffekter mener jeg, at regenerativt jordbrug fortjener en langt mere central rolle i beslutningerne om fremtidens jordbrug, natur, miljø, klima og sundhed. Vi har et meget lille tidsvindue at handle i. Fremtiden er nu!
Niels Kornum

Niels Kornum

Niels Kornum er uddannet cand.scient.adm, 1980 fra Aalborg Universitet og har været ansat i Miljøministeriet fra 1981, hos CowiConsult fra 1989 og efter 1992 på CBS. ErhvervsPhd fra CBS og lektor og projektleder sammesteds i ca. 20 år, nu lektor emeritus.

Emner Niels har forsket og været interesseret i:

Det Grønne Lyn og PhD projekt
Servicesamkørsel (i landdistrikter). Multi-funktionelle busser. Kørselsplanlægning og rute-lægning. Organisatoriske barrierer for tværsektoriel koordinering. Busgods.

Transport forskning
De danske dagligvarekæders logistik- og transportsystemer og de økonomiske og organisatoriske barrierer for tværgående koordinering, set ud fra et transaktionsomkostnings- og ressourceafhængighedsperspektiv. Miljø og transport.


E-Handel
Forbrugernes holdninger til dagligvare e-handel. Rutelægning og distributionssystemer ifm e-handel. Dagligvare e-handels økonomi. First-mover fordele ifm e-handel og relation mellem leverandør og e-handels kunde. Social ansvarlig forbrugeradfærd.


Online communities
Forskellige typer af online communities og kulturen i disse communities. Mønstre af har-moniske og konfliktende identiteter i offline og online communities og kobling til brandet's identitet. Socio-kulturelle årsager til brugeres tilstedevær og aktivitet på virksomheders sociale medier.


Cirkulær økonomi og miljø
Scenarier for cirkulær økonomi i fødevaresektoren. Madspild.


I Miljøministeriet arbejdede jeg med emnerne: fysisk planlægning, genteknologi og bio-teknologi, samt projektledelse af informatik projekter.


Gæsteforsker University of California, Irvine 2017.

Der findes endnu intet indhold under "Pressen skriver".

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.
Search engine powered by ElasticSuite