Min fars Europa

Min fars Europa

Et møde med mennesker, kultur og natur i mellemkrigstiden

Jens Rechendorff

Historie & biografier

Paperback

168 sider

ISBN: 9788743016564

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 24.10.2019

Sprog: Dansk

Farve: Ja

Anmeldelse::
0%
119,00 kr.

inkl. moms / ekskl. forsendelse

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
"Min fars Europa" er en bearbejdet udgave af den dagbog, min far førte over sine mange rejser i mellemkrigstidens Europa. Udgangspunktet er det halvandet år lange ophold, min far havde i Berlin i årene 1922-23. Efter endt læretid i tekstil lykkedes det for ham at blive optaget på et internationalt dekoratørkursus i Berlin. Her traf han serberen Dragan Markovic´, med hvem han opretholdt et nært venskab i hele mellemkrigstiden, dels gennem breve og dels gennem fem balkanrejser, indtil vennens pludselige død en måned før Anden Verdenskrigs udbrud.

Gennem hele perioden forblev Berlin et fast omdrejningspunkt i forbindelse med min fars mange rejser til Mellem- og Sydeuropa, hvilket bl.a. gav ham mulighed for at opleve den euforiske stemning i byen under OL i 1936 samt den utryghed, der ramte byens indbyggere, da han på sit sidste besøg i byen i sommeren 1940 oplevede, at de første bomber blev kastet over den.
Jens Rechendorff

Jens Rechendorff

Jens Rechendorff, lektor emeritus. Født den 1. oktober 1943 i Frederikshavn. Cand.scient. i matematik og fysik. 1972-2014 ansat ved Thisted Gymnasium og HF-kursus.

Der findes endnu intet indhold under "Pressen skriver".

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.
Search engine powered by ElasticSuite