PLC styring med Structured Text (ST), Spiralryg

PLC styring med Structured Text (ST), Spiralryg

IEC 61131-3 og best practice med ST programmering

Tom Mejer Antonsen

Wire-O-Bog

128 sider

ISBN: 9788743008958

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 14.03.2019

Sprog: Dansk

Farve: Ja

Anmeldelse::
0%
219,00 kr.

Tilgængelig

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
Denne bog giver en introduktion til programmeringssproget Struktureret Tekst (ST) der benyttes i Programmerbare Logiske Controllere (PLC)

Indhold:
- Baggrund, fordele og udfordringer ved ST-programmering
- Syntaks og grundlæggende ST-programmering
- Stor guide til fornuftig navngivning af variabler
- CTU, TOF, TON, CASE, STRUCT, ARRAY, STRING
- Guide til opdeling i program moduler og funktioner
- Mere end 90 PLC-kode eksempler i farver
- FIFO, RND, 3D ARRAY, digitalt filter
- Eksempler: Kom fra LADDER over til ST-programmering
- Guide til løsning af programmeringsopgaver

Bogen går systematisk frem med beskrivelse af de grundlæggende ST-begreber og programmering, herunder tips, og med inddragelse af forfatterens 25 års praktiske erfaring.

Der er mange steder uddybende forklaringer til PLC-koden og der er fokus på at læseren lærer at skrive robust, læsbar, struktureret og overskuelig PLC-kode. Desuden fokuseres på at kunne skrive PLC-kode, som ikke kræver en bestemt PLC-type og PLC-kode der kan genbruges, samt PLC-løsninger, der kan benyttes internationalt.

Grundlaget for bogen er et materiale, som er udarbejdet løbende med feedback fra undervisere og studerende på automationsteknolog-uddannelsen hos Erhvervs-akademi Dania. Materialet er således løbende opdateret, så det giver svar på de spørgsmål og udfordringer, de studerende typisk har gennem deres studie.

ST-programmering til PLC-styringer er fra omkring år 2010 begyndt at blive mere udbredt i Danmark, og siden år 2015 er mange virksomheder i Danmark begyndt udelukkende at levere PLC-styringer, hvor der benyttes ST som det foretrukne programmeringssprog. Dette kræver at flere medarbejdere kan ST og det er et af argumenterne, for at udgive denne bog.

Bogen er primært udarbejdet til brug på den videregående fuldtidsuddannelse Automationsteknolog og deltidsuddannelsen Automation og Drift.
Tom Mejer Antonsen

Tom Mejer Antonsen

El autor cuenta con 25 años de experiencia en especificación, desarrollo y suministro de soluciones complejas de constrol y sistemas de supervisión. Dentro de estos, el autor cuenta con 7 años de experiencia en programación Pascal y 12 años de experiencia con soluciones y sustemas que contienen PLC.

El autor es profesor asistente y profesor de sistemas de control PLC en educación superior, en la Academia Danesa de Negocios y Tecnología: Erhvervsakademi Dania, en Randers, Dinamarca.

LinkedIn:
https://www.linkedin.com/in/tommejerantonsen/

Der findes endnu intet indhold under "Pressen skriver".

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.