Sæmunds Edda

Sæmunds Edda

Bertel Christian Sandvig, Heimskringla Reprint

Historie & biografier

Paperback

180 sider

ISBN: 9788743034414

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 08.09.2021

Sprog: Dansk

Farve: Nej

Anmeldelse::
0%
169,00 kr.

inkl. moms / ekskl. forsendelse

Tilgængelig

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
Sæmunds Edda er den første danske oversættelse af Den ældre Edda. Oversættelsen indeholder alle gudedigtene plus Solsangen, Odins Ravnegalder, Heidriks Gåder og Vølundskvadet. Sproget bærer naturligvis præg af, at oversættelsen er over 200 år gammel og har som sådan nok mest litteraturhistorisk interesse. Ikke desto mindre har Sandvig en forfriskende og fordomsfri tilgang til mange af digtene.
Bertel Christian Sandvig

Bertel Christian Sandvig

Bertel Christian Sandvig (1752-1786) var litteraturhistoriker, forfatter, oversætter og udgiver. Han arbejdede en tid sammen med historikeren P. F. Suhm og senere med Den arnamagnæanske Kommission. Sandvig havde store færdigheder indenfor de gamle sprog, heriblandt angelsaksisk og oldislandsk. Sit første forsøg med at oversætte oldislandske digte gjorde han i 1779, hvor han udgav en lille antologi med skjaldekvad og andre olddigte. Da denne blev godt modtaget, satte han sig for at oversætte Eddadigtene til dansk.

Heimskringla Reprint

Heimskringla Reprint

Heimskringla Reprint er en serie genudgivelser af bøger, som ikke længere er tilgængelige, hovedsageligt norrøne kildetekster og baggrundsmateriale for disse. Serien udgives som en del af det fællesnordiske projekt Norrøne Tekster og Kvad, hvis formål er at formidle norrøn litteratur. Projektets hjemmeside - www.heimskringla.no - er i dag den største database med norrøne tekster på internettet.

Der findes endnu intet indhold under "Pressen skriver".

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.
Search engine powered by ElasticSuite