Smidstrup - en landsby ved Kattegat

Smidstrup - en landsby ved Kattegat

Fra oldtid til nutid

Jens Ove Trans

ePUB

5,3 MB

Kopibeskyttelse: Adobe DRM

ISBN: 9788771450217

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 18.02.2013

Sprog: Dansk

Anmeldelse::
0%
99,00 kr.

inkl. moms

Tilgængelig som download

Vi beder dig være opmærksom på, at du ikke kan læse denne e-bog på Amazon Kindle, men derimod udelukkende på enheder med software, som kan vise epub-filer. Flere informationer

For at kunne læse denne DRM-beskyttede e-bog, skal du være i besiddelse af et Adobe ID og benytte en læsesoftware, som kan håndtere Adobe DRM. Flere informationer

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
Smidstrup er i vore dage et attraktivt feriemål med mange sommerhuse og gode badestrande, hvor fastboende såvel som udenlandske turister kan tilbringe deres ferier.
Byen som et sommerhusområde er kulminationen på en udvikling, der rækker tilbage i 1800-tallet, hvor det så småt begyndte at blive moderne at tilbringe nogen tid på landet i nærheden af stranden. I begyndelsen har det fortrinsvis været befolkningen fra København, der tog ophold i byen, men ferie i landlige omgivelser har med tiden grebet om sig.
Landsbyen Smidstrup har ellers gennem århundreder drevet et landbrug med udgangspunkt i de gårde, der lå inde ved gadekæret i byens midte, og bidraget til en kontinuitet i samfundet, der næsten ikke ændrede sig fra slægtled til slægtled.
Det er straks vanskeligere at redegøre for befolkningens liv i oldtiden, hvor gadekæret og bymidten ikke var omdrejningspunkt for landsbyens liv.
Vi kender fortrinsvis til livet på denne tid ud fra de mange gravhøje, der endnu ligger som monumenter fra disse svundne tider, men der er bevaret gravhøje nok til at skildre et liv på denne egn, der rækker helt tilbage til stenalderen og ikke har været uden betydning for landsdelens liv og udvikling.
Jens Ove Trans

Jens Ove Trans

Der findes endnu intet indhold under "Pressen skriver".

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.