Sortebogspræstens Datter

Sortebogspræstens Datter

En Lofoten-fortælling

Unna Hvid

Bind 3 af 6 i denne serie

Science fiction & fantasy

Hardcover

80 sider

ISBN: 9788743046240

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 08.03.2022

Sprog: Dansk

Farve: Ja

Anmeldelse::
0%
149,99 kr.

inkl. moms / ekskl. forsendelse

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
Sortebogspræstens Datter er en Lofoten-fortælling, som handler om Agnete, der som stor pige for at imponere sin far kommer til at røbe noget, som får hendes mor brændt på bålet. I første omgang skåner faren Agnete, men da hun nogle år senere kommer til at fremmane "Den Stygge" ved at læse højt fra Sortebogen, må Agnete forlade sit hjem. Hun ender på Værøy - fast besluttet på aldrig at fortælle nogen om, hvem hun er, eller hvad hun har lært af sin mor. Alligevel efterstræbes hun på liv og krop af både lundehunde og Monrad, Hr Olufs ældste søn, som har både onde hensigter og fine fornemmelser med sig hjem fra Bergen, hvor han arbejder.
I luften over Værøy kredser havørnene, og i det lille fiskevær ved siden af Hr Olufs hus bor en mand med et særligt forhold til "dem på Utrøst", øen som sank i havet.
Unna Hvid

Unna Hvid

Unna Hvid er cand.mag. i historie og nordisk sprog og kultur fra Syddansk Universitet. Hun har tidligere udgivet bøgerne Laksekongen - en fortælling fra Færøerne og Den Hvide By - en Stavanger-fortælling i samme serie som Sortebogspræstens Datter. Serien er inspireret af nordiske sagn, myter og andre fortællinger, og flere bind i serien er undervejs. Desuden har hun udgivet bogen Moderne Folkefortællinger, hvor folkeviser udgør inspirationen til en række moderne fortællinger.
Derudover har forfatteren udgivet en lang række andre bøger, hvor de mest kendte er den historiske roman, Tavshedens Børn, samtidsromanen, Palle Piksvinger og fagbogen, Skriv din livsfortælling - hvordan og hvorfor som også udgør grundlaget for de foredrag, Unna Hvid afholder i det ganske land.
Det er et kendetegn ved forfatterskabet, at interessen for historie, kultur, folklore og fortællinger går igen i både skøn- og faglitteratur.
Forfatteren har tidligere arbejdet som underviser og konsulent i virksomheder som A.P. Møller - Mærsk og IHL Inhouse Learning, men er nu fuldtidsforfatter og kunstner.
www.unnahvid.dk
#travellingartist

Uddrag fra DBC lektørudtalelse

DBC lektørudtalelse

april 2022

"Fortællingen om pigen Agnete sætter fokus på hekseforfølgelse og har en fin sidefortælling om Lofotens fiskeri og er på den måde ganske lærerig, hvis man interesserer sig for folkloren fra vore nordiske nabolande."

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.
Search engine powered by ElasticSuite