Tillidsmanden
Ny

Tillidsmanden

En arbejdspladsroman

Per Løngreen

Romaner & noveller

ePUB

665,7 KB

Kopibeskyttelse: Vandmærke

ISBN: 9788743067160

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 25.01.2023

Sprog: Dansk

Anmeldelse::
0%
99,00 kr.

inkl. moms

Tilgængelig som download

Vi beder dig være opmærksom på, at du ikke kan læse denne e-bog på Amazon Kindle, men derimod udelukkende på enheder med software, som kan vise epub-filer. Flere informationer

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
Bogen er en arbejdspladsroman. Den starter i 1985 på industrivirksomheden Dio, der er ligger på Amager, nærmere bestemt Tårnby.
Vi følger to timelønnedes klubber en ufaglært og en faglært som fagpolitisk arbejder tæt sammen. De befinder sig i starten af bogen i en strejke, hvor de kæmper for at få forbedret deres dårlige løn og arbejdsforhold, som er blevet meget forringet efter ansættelsen af en ny direktør .
Vi møder en række personer. Hovedpersonerne Ole og Elo skiller sig ud. Ole bliver på et senere tidspunkt valgt som tillidsmand for den faglærte klub og gennem bogen følger vi de to kammerater gennem flere perioder i deres liv og fritid, i kærlighedsforhold, på rejser, løbeture, fodboldkampe på Blågårdsplads, kort sagt deres sociale liv
Bogen skildrer tillidsmandens arbejde på en industriarbejdsplads, forholdet til arbejdskammeraterne, til arbejdsgiverens ret til at lede og fordel, fagtoppen og det fagretslige system, hvor klubberne konstant støder ind i de mange forhindringer, regler som begrænser tillidsmandens og arbejdskammeraternes muligheder for at få indflydelse. Bogen giver også glimtvis indblik i modparten, arbejdsgiverens strategier, og overvejelser som påvirker klassekampen, på arbejdspladsen.
Bogen skildrer mange faglige aspekter, sikkerhedsarbejdet bliver beskrevet parallelt med tillidsmandsarbejde, fortæller hvordan de to funktionere supplere og støtter den samme faglige kamp.
Handlingen udspiller sig i forskellige tidsperioder på arbejdsmarkedet, perioder hvor kampviljen og mulighederne er intakte og perioden hvor arbejdskøberne strammer skruen, blandt andet ved indførelsen af det autoritære system systemet Lean.
Bogen har 4 kapitler. Forfatteren opererer med skiftende afsnit, lange og korte, for at give bogen en større dynamik.
God læselyst.
Per Løngreen

Per Løngreen

Per født i Sydhavnen, barndom samme sted og senere ungdom i Valby, arbejdede som opvasker, i skole og læretid. Udlært Værktøjsmager på Københavns værktøjsfabrik 1968, efterfølgende militærnægter i 2 år. Har boet i kollektiv, været slumstormer, politisk og fagpolitisk aktivist. Har hele livet arbejdet som maskinarbejder og været valgt tillidsmand og formand for den faglærte klub på Radiometer. Har Kæreste/ kone to børn og børnebørn

Der findes endnu intet indhold under "Pressen skriver".

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.
Search engine powered by ElasticSuite