Tilnavne i den islandske oldlitteratur

Tilnavne i den islandske oldlitteratur

Finnur Jónsson , Heimskringla Reprint

Historie & biografier

Paperback

224 sider

ISBN: 9788743044192

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 22.10.2021

Sprog: Dansk

Farve: Nej

Anmeldelse::
0%
169,00 kr.

inkl. moms / ekskl. forsendelse

Tilgængelig

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
Man skal ikke læse mange sider i de islandske sagaer, før man støder på de første tilnavne - Grim Loddenkind, Dræber-Glum, Ketil Flad-næse eller Torsten Torskebider. Navnene kan være hædersnavne som Knud den Store eller nedsættende som Tore Hund. Mange er humoristiske som Halbjørn Halvtrold, mens andre er mere faktuelle som Bjarke den Norske eller Snorre Gode. Ikke alle navne er dog lige gennemskuelige. Dette råder denne bog bod på.

Tilnavne i den islandske oldlitteratur, er en samling af omkr. 2300 tilnavne, som er ordnet alfabetisk og nem at finde rundt i. Ved hvert navn angiver Finnur Jónsson kilden til navnet, betydningen af det og hvornår bæreren af det pågældende navn levede.
Finnur Jónsson

Finnur Jónsson

Finnur Jónsson (1858-1934) islandsk filolog og professor i nordisk filologi ved Københavns Universitet i 30 år. Såvel hans studier som hans imponerende forfatterskab havde fokus på Islands gamle sprog og litteratur.

Heimskringla Reprint

Heimskringla Reprint

Heimskringla Reprint er en serie genudgivelser af bøger, som ikke længere er tilgængelige, hovedsageligt norrøne kildetekster og baggrundsmateriale for disse. Serien udgives som en del af det fællesnordiske projekt Heimskringla -Norrøne Tekster og Kvad, hvis formål er at formidle norrøn litteratur. Projektets hjemmeside - www.heimskringla.no - er i dag den største database med norrøne tekster på internettet.

Der findes endnu intet indhold under "Pressen skriver".

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.
Search engine powered by ElasticSuite