18-årig vinder Silkeborg Bibliotekernes novellekonkurrence

2013-12-09

Det blev 18-årige Anna Sofie Bruun fra Sejs i Silkeborg, der vandt selvudgivelsesplatformen BoD og Silkeborg Bibliotekernes novellekonkurrence. Temaet for novellekonkurrencen var drømme – Store som små. Og med et suverænt energiniveau og et flot og nytænkende billedsprog skrev Anna Sofie Bruun sig med novellen Historien om en drøm, direkte ind i juryens hjerter

- Det var en enig jury, der tildelte Anna Sofie Bruun 1. pladsen i BoD og Silkeborg Bibliotekernes store novellekonkurrence. Indhold, flow, skrivestil, sprog samt Anna Sofies evne til fastholdelse af energiniveau igennem novellen er alt sammen helt i top.  Hun balancerer hårfint mellem drøm og virkelighed, og symbolikken er spændende brugt. Samtidig formår hun virkelig at fange læseren og skabe spor i folks erindring efterfølgende. Novellen glemmes ikke lige med det samme, lyder det anerkendende fra jurymedlem Anne Tvedesøe fra Silkeborg Bibliotekerne.

Emnet var meget frit tilgængeligt, og der blev derfor heller ikke stillet krav til hvilken form novellen skulle have. Det vil sige den kunne være spændende, uhyggelig, romantisk, dagbogsagtig eller noget helt andet – blot det handlede om drømme. På den baggrund er der skrevet en række meget flotte og forskellige noveller om drømme.

Novellerne samles i bog
Blandt de indsendte bidrag er udvalgt de 12 bedste noveller, der samles i en bog, der udgives af BoD. Bogen kan købes hos Silkeborg Bibliotekerne, i boghandlen og på Bod’s hjemmeside www.bod.dk. Anna Sofie Bruun, der nu er kåret som samlet vinder af konkurrencen, vinder endvidere en bogudgivelse hos BoD. Hvad hendes bog skal handle om ved Anna Sofie Bruun endnu ikke.

- Det var en af mine veninder, der opfordrede mig til at komme i gang med at skrive igen efter en længere pause. Jeg kan godt lide, hvis der er eventyrelementer med, og sommetider skriver jeg mine drømme ned, og så ser jeg, om der kan blive en historie ud af det. Så temaet om drømme passede rigtig godt til mig, siger en glad Anna Sofie Bruun, der går i 3. G og ikke har så meget tid til at skrive.

Novellekonkurrencer støtter talentmassens udvikling
Hos selvudgivelsesplatformen BoD har alle mulighed for at lave deres egen bog og få den udgivet. Det er et demokratisk princip, som passer godt til eksempelvis samarbejde med biblioteker. Talentmassen får ifølge Anne Sofie Kirketerp fra BoD Danmark mulighed for at udvikle sig og udgive præcis de bøger, de ønsker.

- Den største drøm for mange unge er at få udgivet deres materiale, men det er svært som helt ung at slippe gennem nåleøjet på de traditionelle forlag, selvom man har talent. Der er en stor talentmasse derude, som heldigvis får en chance via en selvudgivelsesplatform som BoD, siger Anne Sofie Kirketerp.

Om BoD
BoD™ (Books on Demand) er førende på det europæiske marked inden for digital bogproduktion. Den hastigt voksende virksomhed tilbyder med sin enestående digitale publikationsplatform forlag, forfattere og andre content-udbydere professionelle ydelser inden for produktion af trykte bøger, e-bøger samt nationalt og internationalt salg. Med mere end 1,1 mio. titler til levering spiller BoD en vigtig rolle på bogmarkedet.

Yderligere oplysninger:
Anne Tvedesøe, Silkeborg Bibliotekerne, tlf. 87221900
Anne Sofie Kirketerp, BoD, tlf. 80885762 eller 33378777

Download af honorarfrit billedmateriale:

Drømme - store som små © Silkeborg Bibliotekerne

myBoD-LOGIN.