Årets forfattertalent kåres i Region Midtjylland

2013-08-13

Brænder du for at skrive? Har du en forfatter gemt i maven. Er du fuld af gode historier og ord? Hvis du er mellem 10-18 år og bor i Region Midtjylland, så har du nu chancen for at deltage i novellekonkurrencen om at blive Årets Forfattertalent 2013 i Region Midtjylland.

I samarbejde med selvudgivelsesplatformen BoD udskriver det regionale forfatterprojekt Historier i Spil nu en novellekonkurrence med temaet Oprør. De 15 bedste noveller udgives i en bog. Samtidig vinder forfatteren af den bedste novelle sin egen bogudgivelse.

- Vi oplever en massiv interesse for at skrive blandt de unge, og vi skal skabe grobund for etableringen af tilbud til børn og unge, der gerne vil dygtiggøre sig inden for kreativ skrivning med henblik på at blive forfattere. Og netop samarbejdet med selvudgivelsesplatformen BoD, hvor vi kårer Årets Forfattertalent 2013, er med til at sætte yderligere fokus på regionens unge skrivetalenter, forklarer Jacob Hedegaard Pedersen, der er forfatter og leder af Historier i Spil

Historier i Spil har til opgave at etablere så mange skrivetilbud som muligt for regionens unge, bl.a. ved at afholde forfatterarrangementer på folkeskoler, afvikle forfattercamps samt etablere forfatterhold med længere undervisningsforløb.

Konceptet støtter talentmassens udvikling

Hos BoD har alle mulighed for at lave deres egen bog og få den udgivet. Det er et demokratisk princip som passer godt til eksempelvis samarbejde med Historier i Spil. Talentmassen får med BoD-konceptet ifølge Anne Sofie Kirketerp fra BoD Danmark mulighed for at udvikle sig og udgive præcis de bøger, de ønsker.

- Den største drøm for mange unge er at få udgivet deres materiale, men det er svært som helt ung at slippe gennem nåleøjet på de traditionelle forlag, selvom man har talent. Der er en stor talentmasse derude, som heldigvis får en chance via en selvudgivelsesplatform som BoD, siger Anne Sofie Kirketerp.

Tema om oprør

Novellekonkurrencens tema oprør er meget frit tilgængeligt og gælder alle former for oprør. Oprør kan ses som en protest mod skik og brug. Det kan være et oprør mod forældre eller autoriteter. Oprør kan også hænge sammen med vrede og ophidselse. Eksempelvis kan en hel by eller et land være i oprør efter en frygtelig begivenhed. Der kan være tale om politiske oprør. Et oprør mod samfundet. Men man kan også tale om ’oprør’ i mindre målestok f.eks. mod sig selv. Alle emner er i spil når det handler om oprør.

- Vi har bevidst valgt et emne, der kan tolkes bredt. Vi stiller heller ingen krav til, hvilken form novellen skal have. Den kan være spændende, uhyggelig, romantisk, dagbogsagtig eller noget helt andet – blot det handler om en eller anden form for oprør, forklarer Jacob Hedegaard Pedersen.

Deadline den 15. oktober

Novellernes længde skal være mellem 7.700 og 17.500 anslag inkl. mellemrum. Deadline for indsendelse af noveller er fredag den 15. oktober kl. 12.00. Novellerne sendes til histispil@denkreativeskole.dk Vinderne får besked i begyndelsen af november.

Novellerne samles i bog

Blandt de indsendte bidrag udvælges de 15 bedste noveller, der samles i en bog udgivet af BoD. Ydermere kåres en samlet vinder af konkurrencen, som vinder en bogudgivelse hos selvudgivelsesplatformen BoD

Der er nedsat en jury til bedømmelse af novellerne som består af forfatter Jacob Hedegaard Pedersen, Lene Rikke Bresson, forfatter og leder af Forfatterlinjen samt Mie Møller Nielsen ‘litteraturhistoriker og underviser på Forfatterholdet, Aarhus Billed- og Medieskole

Konkurrencebetingelser

Når du indsender dit bidrag, giver du samtidig din tilladelse til, at teksten evt. bliver udgivet, og at der foretages en lettere tilpasning i forhold til dansk retskrivning. Du skal selv have forfattet teksten og må ikke have givet andre tilladelse til at offentliggøre den. Et evt. overskud fra bogsalget går til Historier i Spils talentudvikling og forfatterskoler.

Læs mere på www.bod.dk eller på http://historierispil.wordpress.com/

Yderligere oplysninger:

Jacob Hedegaard Pedersen, tlf. 60130750
Anne Sofie Kirketerp, tlf. 33378777

myBoD-LOGIN.