Dansk hyldest til verdens første Sherlock Holmes-roman

2013-06-26

Den danske kunstner Nis Jessen har brugt otte år af sit liv på illustrationer til ”A Study in Scarlet” – en Sherlock Holmes-roman af Sir Arthur Conan Doyle. Den er skrevet i 1887 og er det første værk om detektiven Sherlock Holmes og Dr. John Watson. Rettighederne til bogen er udløbet, men efter aftale med Sir Arthur Conan Doyles familie, hylder Nis Jessens flere end 200 illustrationer den intelligente detektiv. Illustrationerne er allerede blevet kendt og anerkendt over det meste af den ”Sherlockianske verden”.

- Illustrationer er en hyldest til verdens mest intelligente detektiv og første ”brain-hero” i forbindelse med værkets 125 års jubilæum. Manden med lup, ternet Deerstalker-hat og pibe var den skarpeste. Længe inden den moderne retsmedicin blev grundlagt, kendte Sherlock Holmes til vigtigheden af at undersøge alt fra fodspor til askebægere. Over store dele af den vestlige verden er Sherlock Holmes en kultfigur blandt f.eks. kriminologer og retsmedicinere, fordi han var den første og derved viste vejen for andre, forklarer Nis Jessen.

Nis Jessen tilbragte otte års omhyggelig research og forskning i arbejdet ved sit tegnebord. For kommende generationer vil dette kunstværk være en gateway til ​​Sherlock Holmes’ verden. I dag findes der 410 Sherlock Holmes-foreninger i 28 lande.

Vende udviklingen med læsevanskeligheder

Ud over, at illustrationerne er en hyldest til Sherlock Holmes, så er intentionen også, at Nis Jessen via sine grafiske talenter gerne vil være med til at vende udviklingen i de unges vanskeligheder med at læse bøger, der indeholder mange ord, og derved bevare en kæmpe kulturskat.

- For en del år siden havde jeg samtaler med skole- og biblioteksfolk, som fortalte mig, at de unge får sværere og sværere ved at læse tunge tekster og flere og flere bliver ordblinde. Jeg har skrevet flere kulturhistoriske undervisningsbøger til danske og norske skoler, hvilket fik mig til at tænke – Hvis man nu kunne vende den negative udvikling, så den store kulturskat – som ligger i bøger – ikke bliver glemt, så ville jeg kunne gøre en forskel, siger Nis Jessen.

Selvudgivelse

Inden Sir Arthur Conan Doyle i 1887 fik et forlag til at udgive ”A Study in Scarlet”, havde han modtaget adskillige afslag fra forlæggere, der ikke var interesserede i at udgive værket. Men i november 1886 betalte Ward, Lock and Co. 25 Pund for værket, og det vel og mærke uden nogen form for royalties til Sir Arthur Conan Doyle. For at undgå samme skæbne som Sir Arthur Conan Doyle har Nis Jessen valgt at udgive denne version af bogen på selvudgivelsesplatformen BoD.

- På selvudgivelsesplatformen BoD er det mig selv, der bestemmer, hvordan det hele skal skrues sammen. Jeg kan selvfølgelig få hjælp fra professionelle redaktører, hvis jeg ønsker det. Samtidig er det mig selv, der fastsætter prisen på bogen, og jeg kan selv vælge, hvilken udgivelsesform jeg ønsker. BoD tilbyder også at jeg kan udgive på både print og e-bog samtidigt, forklarer Nis Jessen

Nis Jessens hyldest er udkommet både som trykt bog og som e-bog, og den er tilgængelig i den danske boghandel og internationalt via alle BoDs salgskanaler, herunder i de 29 europæiske Apple iBookstores.

Nis Jessen er sønderjyde og sammen med sin kone, kunstneren Flerida, indehaver af Jessen-Gallery på Bornholm. Han har arbejdet med billedkunst hele sit liv – og han er nu 78 år ung. Som 17-årig havde Nis Jessen sin første censurerede maleriudstilling. Nis Jessen har endvidere arbejdet som art director og informationschef for en række internationale virksomheder.

Om BoD

BoD™ (Books on Demand) er førende på det europæiske marked inden for digital bogproduktion. Den hastigt voksende virksomhed tilbyder med sin digitale publikationsplatform forlag, forfattere og andre content-udbydere professionelle ydelser inden for produktion af trykte bøger, e-bøger samt nationalt og internationalt salg. Med mere end 1.3 mio. printtitler og mere end 15.000 e-bøger til leveringer virksomheden den førende udbyder af Publish on Demand-services i Danmark. BoD er aktiv i Tyskland, Danmark, Norge, Sverige, Finland, Frankrig, Østrig og Schweiz og udvider løbende sine internationale aktiviteter.

Kontakt: Hanne Hyldborg, tlf. 29 69 42 10

Download af honorarfrit billedmateriale:

A Study in Scarlet © Nis Jessen

myBoD-LOGIN.