E-bøger booster selvudgiveres omsætning

2014-05-09

E-bøger bliver stadig mere populære, og det er noget, selvudgiverne kan mærke. Hos selvudgivelsesplatformen BoD imødekommer man udviklingen med en lang række nye salgskanaler.

I udlandet har e-bøger længe spillet en vigtig rolle på bogmarkedet. I USA har e-bøger eksempelvis nået en omsætningsandel på hele 20 %.[1] På det britiske bogmarked stod e-bøgerne i 2012 for 66 % af omsætningsstigningen på 4 % og udgør dermed også her en væsentlig faktor.[2]

Herhjemme er e-bogen nu også for alvor i færd med at holde sit indtog hos den brede befolkning. En ny undersøgelse fra Københavns Universitet viser, at hele 10 % har læst en e-bog inden for en måned.[3]

E-bøgernes stigende popularitet er også noget, de danske selvudgiverforfattere mærker. Selvudgiver Gittemie Eriksen fra Falster, som har udgivet flere krimier udtaler: ”Mit e-bogssalg er eksploderet det seneste år og er bare blevet større og større for hver måned.” Hendes trykte bøger udgør i dag blot 25-30 % af det samlede salg; ikke fordi hun sælger færre trykte bøger end tidligere, men simpelthen fordi hendes e-bogssalg er steget.

Flere salgskanaler for forfattere, der udgiver selv

Hos selvudgivelsesplatformen BoD er man ligeledes opmærksom på udviklingen og har tilpasset sine salgskanaler derefter. Apple iBookstore har allerede længe fungeret som salgskanal. En ny samarbejdsaftale med hhv. Google Play og distributionsplatformen Publizon A/S betyder, at selvudgivernes e-bøger nu kan købes hos en bred vifte af detailhandlere.

Selvudgiverne profiterer dermed i fremtiden af et stærkt salgsnet, som omfatter alle vigtige salgsplatforme for e-bøger i Danmark. De nye salgskanaler tæller bl.a. Saxo.com, Arnoldbusck.dk, Bog-idé.dk, Williamdam.dk, Ebogreolen.dk, Riidr.com, og Mofibo.com.

BoDs direktør, Florian Geuppert, glæder sig over de nye salgskanaler: ”Det er vores mål at tilbyde vores forfattere det bredest mulige salg, da vi er overbeviste om, at en salgsstrategi, der omfatter flere kanaler, vil øge den enkelte forfatters indtægter.

Om BoD:
BoD™ (Books on Demand) er førende på det europæiske marked inden for digital bogproduktion. Den hastigt voksende virksomhed tilbyder med sin digitale publikationsplatform forlag, forfattere og andre content-udbydere professionelle ydelser inden for produktion af trykte bøger, e-bøger samt nationalt og internationalt salg. Med mere end 1,1 mio. printtitler og mere end 20.000 e-bøger til levering er virksomheden den førende udbyder af Publish on Demand-services i Danmark. BoD er aktiv i Tyskland, Danmark, Norge, Sverige, Finland, Frankrig, Østrig og Schweiz og udvider løbende sine internationale aktiviteter. Yderligere informationer på www.bod.dk


For yderligere oplysninger kontakt:
Lisbeth Jensen, BoD, lisbeth.jensen@bod.dk,
tlf. +49 (0)40 53 43 35 41

 

[1] Association of American Publishers, maj 2013

[2] The UK Book Publishing Industry in Statistics 2012. UK Publishers Association

[3] nyheder.ku.dk/alle_nyheder/2014/01/danskere_i_alle_aldre_tager_ebogen_til_sig/

myBoD-LOGIN.