Novellekonkurrence for børn og unge

2013-08-13

Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne udskriver i samarbejde med selvudgivelsesplatformen BoD en novellekonkurrence for de 12-16 årige.

Brænder du for at skrive? Er dit hoved ved at boble over af gode historier, og er du ikke til at genne væk fra tasterne? Nu har du chancen for at springe ud som forfatter! Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne udskriver i samarbejde med selvudgivelsesplatformen BoD, hvor alle kan udgive deres egen bog på tryk og som e-bog, en novellekonkurrencen for alle 12-16 årige.

Tema om tid

Temaet for novellekonkurrencen er TID, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan det kan tolkes. Novellen kan f.eks. foregå i en bestemt tidsperiode, der kan være tale om en dagbog, der foregår over en dag eller længere tid. Den kan handle om tidsbestemte begivenheder som f.eks. fødselsdage, jul, sommer, eksamen. Novellen kan f.eks. også handle om, at tiden går for langsomt, fordi man glæder sig til noget – eller for hurtigt fordi man frygter noget.

- Det er kun fantasien, der sætter grænser. Der stilles ingen krav til, hvilken form novellen skal have. Det vil sige, at den kan være spændende, uhyggelig, romantisk, humoristisk, dagbogsagtig foregå i et science fiktion univers – eller noget helt andet. Bare den handler om tid, siger Line Barklund, kultur- og informationsmedarbejder på Stadsbiblioteket.

De bedste noveller udgives i bog

Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne kårer i samarbejde med en jury bestående af repræsentanter fra Arnold Busck i Lyngby, Det Grønne Område samt forfatter Christina Englund de 15-20 bedste noveller.

BoD udgiver novellerne i en novellesamling, som gøres tilgængelig på biblioteket og i boghandlen.

Novellesamlingen lanceres på årets bogmesse i Bella Centret i november, hvor de spirende forfattere også får mulighed for at læse op af deres noveller.

Forfatteren til den bedste novelle vinder en gratis bogudgivelse. Bogen gøres tilgængelig i boghandlen og som e-bog, og vinderen modtager 10 gratis eksemplarer af sit værk. Der er et gavekort til Arnold Busck til 2. og 3. pladsvinderne.

Design det flotteste omslag
I novellekonkurrencen er også en konkurrence om at designe det flotteste bogomslag inspireret af temaet TID. Før omtalte jury kårer det flotteste omslag. Vinderomslaget kommer til at pryde novellesamlingen. Du bestemmer selv, om du kun ønsker at indsende din novelle, eller om du også vil indsende dit bud på et omslag

Sådan deltager du

Alle mellem 12-16 år kan deltage. Novellen skal have en længde på mellem 7.700 og 17.500 anslag inkl. mellemrum. Deadline for indsendelse af noveller og omslag er mandag den 16. september. Novellerne sendes til kultur- og informationsmedarbejder Line Barklund fra Stadsbiblioteket på lba@ltk.dk. I mailen skal der fremgå alder, navn og bopæl. Vinderne får besked sidst i september.

Skriveværksted

I forbindelse med novellekonkurrencen afholder Stadsbiblioteket et skriveværksted for deltagerne torsdag den 29.aug. kl. 15-19. Her vil forfatter Christina Englund give værktøjer og gode råd om at skrive noveller, ligesom der vil være mulighed for at deltage i forskellige skriveøvelser. Der er et begrænset antal pladser, som bliver fordelt efter først til mølle princippet. For at deltage i skriveværkstedet skal man tilmelde sig novellekonkurrencen. Tilmelding sker via mail til kultur- og informationsmedarbejder Line Barklund på Stadsbiblioteket på lba@ltk.dk. I mailen skal der fremgå alder, navn og bopæl. Sidste frist for tilmelding til skriveværkstedet er torsdag den 22.august.

Læs mere om novellekonkurrencen og betingelser på bibliotekets hjemmeside www.lyngbybib.dk og http://www.bod.dk/novellekonkurrence-med-lyngby-taarbaek-bibliotekerne.html

Yderligere oplysninger:
Line Barklund, kultur- og informationsmedarbejder Stadsbiblioteket, tlf. 40 44 88 58

Anne Sofie Kirketerp, BoD, tlf. 80 88 57 62

myBoD-LOGIN.