Skjern-pige kåret som årets forfattertalent i Region Midtjylland

2014-01-29

Det blev 17-årige Frederikke Efryd Vejen-Jensen fra Ringkjøbing-Skjern, der vandt den regionale novellekonkurrence og nu kan smykke sig med titlen årets forfattertalent. Konkurrencen, som blev arrangeret af selvudgivelsesplatformen BoD og det regionalt støttede projekt Historier i Spil, løfter sløret for et stort forfatterpotentiale i regionen.

Med emnet ”Oprør” som pejlepunkt har unge mellem 10 og 18 år kæmpet ved tasterne om at skrive den bedste novelle i Region Midtjylland. Drømmen om at blive kåret som årets forfattertalent fik mange til at deltage i konkurrencen, men én novelle, Frederikke Efryd Vejen-Jensens ”Lyden af et hjerte”, løftede sig over de øvrige bidrag. En enstemmig jury valgte at tildele vinderprisen – en gratis bogudgivelse på selvudgivelsesplatformen BoD – til den 17-årige pige fra Ringkjøbing-Skjern, som allerede har et manuskript i skuffen, hun er i gang med.

- Frederikke har en helt særlig evne til at skabe billeder og få en fortællerytme ind i det, hun skriver. Hun har en stor fortælleevne, som imponerede hele juryen, siger Jacob Hedegaard Pedersen, forfatter og projektkoordinator i Historier i Spil, som sammen med BoD har stået for konkurrencen. Ud over Jacob Hedegaard Pedersen bestod juryen af leder af Forfatterlinjen ved Dansk Talentakademi, forfatter Lene Rikke Bresson, og litteraturhistoriker og underviser i kreativ skrivning, Mie Møller Nielsen.

Noveller udgives i en bog
- Niveauet i de indsendte noveller var utrolig højt og vidnede om en stor fortælleglæde og viden om at formidle en historie. For formidlere af litteratur og undervisere i kreativ skrivning er det tydeligt, at mange af deltagerne er vant til at skrive og har talent for det, siger Jacob Hedegaard Pedersen.

Af de indsendte noveller har juryen udvalgt de 15 bedste, som netop er blevet udgivet af BoD i antologien ”Lyden af et hjerte – Unge forfattertalenter fra Midtjylland”. Forfatterne har lagt mange forskellige vinkler på emnet ”Oprør”. Der er oprør mod statsmagter, oprør i fortiden og i fremtiden, oprør mellem elskende m.v. Genremæssigt spænder novellerne også vidt – fra realistiske nutidsscenarier til fantasy.

Har allerede udgivet en roman
Frederikkes vindernovelle var en fantasyfortælling om et turbulent kærlighedsforhold, hvor kvinden gør oprør. Frederikke drømmer om at blive forfatter på fuld tid. Hun har allerede udgivet en roman og skriver så tit, hun kan få tid mellem lektier, fritidsjob og kæreste.

- Jeg har altid været fascineret af den magt, fortællingen har. Jeg læser meget og har skrevet, siden jeg var 13 år. Min store drøm er at blive forfatter, siger Frederikke, der går i 2G på Ringkøbing Gymnasium og er bogopsætter på Skjern Bibliotek.

Talentudvikling
Hos selvudgivelsesplatformen BoD har alle mulighed for at lave deres egen bog og få den udgivet. Det er et demokratisk princip, som passer godt til eksempelvis samarbejde med biblioteker og skrivekurser. Talentmassen får ifølge Anne Sofie Kirketerp fra BoD Danmark mulighed for at udvikle sig og udgive præcis de bøger, de ønsker.

- Den største drøm for mange unge er at få udgivet deres materiale, men det er svært som helt ung at slippe gennem nåleøjet på de traditionelle forlag, selvom man har talent. Der er en stor talentmasse derude, som heldigvis får en chance via en selvudgivelsesplatform som BoD, siger Anne Sofie Kirketerp.

Bogen med de 15 noveller kan bestilles i boghandlen, herunder også hos flere onlineboghandlere.

Bogen lanceres den 30. januar kl. 15 på Skjern Bibliotek, hvor der også er prisoverrækkelse for Frederikke Efryd Vejen-Jensen.

Om BoD
BoD™ (Books on Demand) er førende på det europæiske marked inden for digital bogproduktion. Den hastigt voksende virksomhed tilbyder med sin enestående digitale publikationsplatform forlag, forfattere og andre content-udbydere professionelle ydelser inden for produktion af trykte bøger, e-bøger samt nationalt og internationalt salg. Med mere end 1,1 mio. titler til levering spiller BoD en vigtig rolle på bogmarkedet. BoD er aktiv i Danmark, Tyskland, Norge, Sverige, Finland, Frankrig, Østrig og Schweiz og udvider løbende sine internationale aktiviteter.

Yderligere oplysninger:
Jacob Hedegaard Pedersen, Historier i Spil, 60 13 07 50
Anne Sofie Kirketerp, BoD, 80 88 57 62 / 33 37 87 77

Download af honorarfrit billedmateriale:

Lyden af et hjerte - Unge forfattertalenter fra Midtjylland © Historier i Spil

Vinder af "Årets forfattertalent i Region Midtjylland 2013": Frederikke Efryd Vejen-Jensen. Foto: bjarneingemann.dk

myBoD-LOGIN.