Unge forfatterspirer hjælper med at forebygge mobning

2013-05-24

Med de sociale medier er der opstået et ucensureret forum for mobning. Det oplever mange unge, som bliver udhængt på nettet og mobilen. Red Barnet og Movellas inviterede de unge til at skrive om digital mobning. Det er der kommet en tankevækkende bog ud af.

Hvordan er det at leve i evigt frygt for, hvilke beskeder der dukker op, når computeren tændes? Eller hvilke grimme ord sms’en indeholder? Det satte det sociale skrivesite Movellas og Red Barnet fokus på med en skrivekonkurrence blandt unge i februar, og nu udkommer bogen “Digital Mobning”. Bogen udgives i samarbejde med BoD, som er Danmarks største selvudgivelsesplatform.

I alt 51 forfatterspirer skrev historier om mobning og dens konsekvenser, og bidragene, som var tilgængelige online på Movellas, blev læst ikke mindre end 16.000 gange. Den store interesse viser, at mobning er et emne, der optager mange unge.

Movellas og Red Barnet har udvalgt de fem bedste historier, og det er dem, der nu udgives i bogen ”Digital Mobning” den 23. maj. Historierne i bogen sætter bl.a. fokus på, hvorfor nogle bliver mobbet, og hvorfor andre ikke griber ind.

- Vi håber, at bogen kan få de børn og unge, der læser den, til at stoppe op og tænke over, hvordan mobning kan forebygges. Det er oplagt at bruge bogen i undervisningsøjemed, fx som oplæg til klassediskussioner af et relevant og desværre evigt aktuelt emne, siger Joram Felbert fra Movellas.

Det er anden gang, Movellas og BoD samarbejder om at styrke skriveglade unges udgivelsesmuligheder. Sidste år blev 14 unge pigers noveller udvalgt til en novellesamling om forbudt kærlighed efter, at de havde deltaget i en skrivekonkurrence arrangeret af Movellas og BoD.

- Den største drøm for mange unge er at få udgivet deres materiale, men det er svært som helt ung at slippe gennem nåleøjet på de traditionelle forlag, selvom man har talent. Der er en stor talentmasse derude, som heldigvis får en chance via selvudgivelse, siger Anne Sofie Kirketerp fra BoD.

De fem historier, der er udvalgt til bogen, er:

    ”Accept” af Olivia Braad Honoré – en novelle om Anja, der bliver udsat for mobning både på nettet og i den virkelige verden. Der er ikke noget, hun hellere vil end at slippe for de daglige trusler, men vil hun gå så langt at udsætte en anden for det, hun selv har været igennem?

    ”Hvorfor gør du ikke noget?” af Subangi Vasantharajan – en novelle som trækker læseren med ind i en verden af magtesløshed og beskriver, hvor svært det kan være for ofret at gøre noget. Læseren sættes også i et svært dilemma, hvor følelserne kæmper mod fornuften.

    ”Pigerne” af Helena Lyng Blak – en novelle om Annabelle, der vågner op efter en gymnasiefest og kan intet huske. Det ændrer sig dog hurtigt, da hun logger på Facebook. Pigerne er udelukkende skrevet i Facebook-sprog i form af blandt andet statusopdateringer og kommentarer.

    ”Svanen, der ikke kunne svømme” af Cecilie Giøe Petersen

    ”Olivia” af Linette Harpsøe

”Digital mobning” kan bestilles overalt i den danske boghandel, online og på BoDs hjemmeside fra den 23. maj.

For yderligere information og kontakt til forfatterne bag historierne kontakt:

Charlotte Holm Juul, community manager, Movellas, mail: charlotte@movellas.com

Om Movellas

Movellas.com er et socialt skrivesite for unge i alderen 12-20 år, hvor brugerne kan læse, skrive, kommentere og dele historier fra web og mobile apps. Movellas har 45.000 besøgende om dagen, hvoraf 12.000 er danske brugere.

Om BoD

BoD™ (Books on Demand) er førende på det europæiske marked inden for digital bogproduktion. Den hastigt voksende virksomhed tilbyder med sin enestående digitale publikationsplatform forlag, forfattere og andre content-udbydere professionelle ydelser inden for produktion af trykte bøger, e-bøger samt nationalt og internationalt salg. Med mere end 500.000 titler til levering spiller BoD en vigtig rolle på bogmarkedet. BoD er aktiv i Tyskland, Danmark, Norge, Sverige, Finland, Frankrig, Østrig og Schweiz og udvider løbende sine internationale aktiviteter.

Om Red Barnet

Red Barnet er en del af Save the Children – verdens største uafhængige børnerettighedsorganisation. Red Barnet kæmper for børns rettighederarbejder for at skabe trygge rammer for alle børn, uanset hvor i verden, de vokser op. I Danmark bekæmper Red Barnet seksuelle overgreb, vold og mobning og støtter udsatte børn med blandt andet ferielejre og ophold hos venskabsfamilier. Fokus for Red Barnets internationale arbejde er at yde nødhjælp, sikre uddannelse under krig og katastrofer og arbejde imod børnearbejde og fattigdom. Og både herhjemme og ude i verden husker vi beslutningstagere, myndigheder og andre voksne, der arbejder med børn på, at de skal respektere børns rettigheder.

Download af honorarfrit billedmateriale:

Digital mobning © Movellas ApS

myBoD-LOGIN.