Mit liv med ASKOVGÅRDEN 1943 – 2012

Mit liv med ASKOVGÅRDEN 1943 – 2012

- EN SOCIAL ORGANISATION I DANMARK

Per I. Hensen , Gitte Ahrenkiel

Samfund, politik, kultur & medier

Paperback

552 sider

ISBN: 9788771700329

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 04.02.2015

Sprog: Dansk

Farve: Nej

Anmeldelse::
0%
340,99kr.

inkl. moms / ekskl. forsendelse

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
Askovgården er en social organisation, startet 1943 af Mira og Niels Henrik Arnfred, midt under 2. verdenskrig på Nørrebro i København. Askovgårdens koncept er udsprunget af engelske ideologier samlet i den såkaldte "settlements ide" fra 1884 i London. "Settlements ideen" blev grundlaget for en verdensomspændende bevægelse inden for det sociale arbejde. I Danmark udspringer Askovgården af erfaringer fra kristeligt studenter Settlement på Vesterbro og højskolebevægelsens ideer stammende fra Grundtvig og Askov højskole. Organisationen udvikler sig til en stor spiller inden for de sociale, undervisnings- og sundhedsmæssige områder. Det bliver en NGO organisation, som nationalt og internationalt er toneangivende på flere områder. Askovgårdens historie bliver skrevet af Per I. Hensen, som i cirka 45 år var administrerende direktør for organisationen. Historien strækker sig fra Askovgårdens start i 1943 til Per I. Hensens pensionering i 2012. Bogen rummer således en beskrivelse af en væsentlig dansk NGO organisation, samt en beskrivelse af den lange periodes historiske hændelser nationalt og internationalt. En række nøglepersoner fra den lange periode interviewes og giver deres beskrivelse af tiden og hændelserne, som spænder over Nørrebro i København, dansk NGO og internationalt arbejde.
Per I. Hensen

Per I. Hensen

Cand.mag - cand.psych.

1972 forstander, Askovgården, Korsgade 60, 2200  København N.

Maj 1995 - okt 1996. Udviklingschef i socialforvaltningen, Storstrøms Amt.

Nov 1996 - april 1997 Projektleder for NY START. Et samarbejde mellem Socialministeriet og Det Kriminalpræventive Råd.

Maj 1997 - 2012 . Forstander og senere administrereende direktør, Askovgården.

Gitte Ahrenkiel

Gitte Ahrenkiel

Cand. mag. - journalist (DJ) . Redaktør af eget forlag www.gahrgalleri.dk , der udgiver trykte samt elektroniske bøger via online-shops.

»Kommunernes sociale indsats drukner i bureaukrati og palaver«

Ugebrevet A4

marts 2015

Per I. Hensen har netop skrevet en diger bog, ’Mit liv med Askovgården 1943-2012’, om sit næsten 40 år lange arbejde som forstander for Askovgården, der kun blev afbrudt af det to-årige ophold i Storstrøms Amt.
"Jeg var vant til, at når jeg fik en idé, for eksempel om behandling af spiseforstyrrelser, så kunne jeg handle med det samme," siger forfatteren, der har en uddannelsesmæssig baggrund som både cand. mag. i dansk og cand. psych.
"I erhvervslivet tager man hurtige beslutninger, og beslutter man sig for at ride i dén retning, så er det det, man gør. Og så står en grænseløs, kommunal palaver kun i vejen."
Hvis en beskæftigelsesindsats skal nytte, skal man tage udgangspunkt i den enkeltes situation og ønsker og derudfra udstikke nogle retninger, mener den tidligere forstander for Askovgården.
Da Per I. Hensen forlod Askovgården i 2012, var det en erhvervsdrivende fond med et årligt budget på 100 millioner kroner, 300 ansatte over hele landet og et par hundrede frivillige.

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.
Search engine powered by ElasticSuite