• Mere end 15 års erfaring


    Den ægte vare

OM BoD

BoD LibribilI slutningen af 1990'erne udvikler boggrossisten Libri en ny model for uafhængig udgivelse.

1997: Risikofri og innovativ – for enhver

I slutningen af 1990'erne udviklede den tyske boggrossist Libri et banebrydende koncept til bogudgivelse. Anderledes end hidtil skulle produktionen af trykte værker først finde sted, når læseren havde foretaget en bestilling, og dette helt ned til ét eksemplar ad gangen. Ideen var og er stadig at reducere den økonomiske risiko for forlagene med den dengang nye digitaltrykteknologi. Men også for private og forlagsuafhængige åbnede konceptet op for en helt ny måde at udgive på: Med små startomkostninger og uden et forlag som partner havde de nu muligheden for at udgive deres egne bøger - uden finansiel risiko og med komplet indholdsmæssig frihed. BoD blev grundlagt som virksomhed. Navnet har lige siden været lig med vores koncept: Books on Demand, stedet for uafhængig udgivelse.

2000: E-bøger og vidtrækkende salg

Det er virksomhedens strategi kontinuerligt at udvikle og optimere kvaliteten samt at udvide mulighederne for bogudstyr og at åbne dørene til flere salgskanaler. I år 2000 stillede BoD for første gang e-bøger til rådighed for Rocket eBook, senere til Microsoft Reader, som PDF og for filformatet mobipocket. I året 2004 var der titler klar til tryk på serveren.

2005: nye horisonter

Indtil 2005 var BoD aktiv i Tyskland, Østrig og Schweiz. Herefter begyndte en ny æra med internationalisering, og BoD startede virksomhed i Danmark. Senere fulgte Finland, Frankrig, Sverige og Norge. Væksten manifesterede sig yderligere i 2010, hvor BoD fordoblede sine produktionsfaciliteter i Norderstedt til 4.000 m². Med 20 sort-hvid- og 10 farvemaskiner kunne det nye trykkecentrum tilbyde den højeste standard inden for digitaltryk. I september 2014 blev produktionsprocesserne optimeret yderligere med indførelse af ny trykteknologi, og trykpriserne blev sænket yderligere.

BoD salgForfatter og værk: hovedpersonerne i BoDs historie

2015: Rækkevidde, Service og Professionalisering

Med en bred vifte af produkter og stor frihed til skabelse af indhold og udstyr har mere end 30.000 forfattere udgivet via BoD. På BoDs server ligger der imidlertid mere end 1,4 mill. titler, som kan trykkes efter behov. Online-shops som  Saxo.com, gucca.dk, og Amazon eller stationære boghandlere som Arnold Busck eller Bog og Ide bestiller BoD-bøger via bl.a. Bogportalen eller andre kataloger. På den måde sikrer BoD med verdens største salgsnetværk inden for selvudgivelse, at såvel trykte bøger som de mere end 28.000 e-bøger bliver fundet af læserne.

Udover selve udgivelsesydelsen tilbyder BoD forfatterne forskellige forfatterservices, som indeholder klassiske forlagsydelser som korrektur, redigering og design. Efter udgivelsen kan forfatterne bestille andre ydelser som hjælper med markedsføringen og sørger for, at titlen bliver kendt i offentligheden.

Få mere at vide om virksomheden

myBoD-LOGIN.