Arrangement

Arrangement

melodi med becifring

Martin Lohse , Det Kgl. Danske Musikkonservatorium

Film, kunst & kultur

Paperback

156 sider

ISBN: 9790706807935

Forlag: Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

Udgivelsesdato: 16.02.2022

Sprog: Dansk

Farve: Nej

Anmeldelse::
0%
169,00 kr.

inkl. moms / ekskl. forsendelse

Tilgængelig

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
Arrangement kan udføres på et utal af måder, både stilistisk og kompositorisk.
I denne bog har jeg, af pædagogiske og didaktiske grunde, valgt arrangement på et klassisk/romantisk grundlag med stemmeføring og dissonansbehandling etc. passende til dette stil-idiom. Eksemplerne i bogen er udarbejdet på grundlag af tre Carl Nielsen sange med tilhørende becifring, arrangeret for henholdsvis strygekvartet, blæserkvintet og kor.
I de tre arrangementer er de klassiske akkompagnementsinstrumenter, såsom klaver, guitar, harpe og marimba etc. bevidst undgået, og i stedet arbejdes med melodiinstrumenter. Dette gøres for at kunne arbejde indgående med de udfordringer der opstår, når et melodiinstrument skal akkompagnere et andet instrument.
De metoder og teknikker der benyttes i løbet af bogen, er baseret på mine erfaringer som komponist og som underviser i satslære og arrangement på konservatoriet gennem mange år.
Igennem analyse og satsarbejde oparbejdes læserens forståelse og håndværksmæssige kunnen i arrangement. Satsarbejdet illustreres med talrige eksempler, jeg har udarbejdet for at give et blik ind i det kompositoriske værksted, og læseren føres gennem den kompositoriske proces, herunder de problemer der opstår samt afprøvning af mulige løsninger. På den måde kan han/hun udvikle og forfine sit håndværk, i det intense arbejde med både detaljen og de store linjer i formen.
En vigtig del af at tilegne sig færdigheder i komposition og arrangement, er at lytte, analysere og afprøve, og så lytte, analysere og afprøve igen. Af denne årsag er der til alle relevante eksempler i bogen lavet en lydfil i NotePerformer, som kan høres/downloades på: www.martinlohse.dk/arrangement/sound.zip
Martin Lohse

Martin Lohse

Martin Lohse (1971) er lektor i musikteori ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han underviser i harmoni, kontrapunkt og analyse. Han har taget diplomeksamen i komposition og musikteori samt solistklassen i komposition på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han har modtaget flere priser, herunder et treårigt arbejdslegat fra Statens Kunstfond i 2003 og Hakon Børresen Prisen i 2012. Lohse har skrevet mere end 100 værker for kor, orkester, forskellige kammermusikensembler og solist med og uden elektronik. Ofte opført både nationalt og internationalt, når hans værker så forskellige spillesteder som Skandinavien, Asien, Sydamerika og USA.
Udover at komponere akustisk og elektroakustisk musik laver han abstrakte malerier - som regel med et sammenstød mellem opløsning, rene og klare farver og mange lag i malingen.

Det Kgl. Danske Musikkonservatorium

Det Kgl. Danske Musikkonservatorium

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium udbyder de højeste uddannelser inden for musik og musikpædagogik og samarbejder med en række af de bedste konservatorier i verden. Lærerkorpset rummer en række af musikkens helt store navne, herunder mange internationale kapaciteter, der bl.a. er tilknyttet som gæstelærere.

Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums forlag udgiver fag- og lærerbøger skrevet af konservatoriets lærerkorps, samt antologier og artikler mm. knyttet til kunstnerisk udviklingsvirksomhed på kunstuddannelser i Danmark samt udlandet.

Der findes endnu intet indhold under "Pressen skriver".

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.
Search engine powered by ElasticSuite