Beda: Anglernes kirkehistorie

Beda: Anglernes kirkehistorie

Anno 731

Beda Venerabilis , Heimskringla Reprint

Historie & biografier

Paperback

338 sider

ISBN: 9788743034650

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 28.09.2021

Sprog: Dansk

Farve: Ja

Anmeldelse::
0%
199,00 kr.

inkl. moms / ekskl. forsendelse

Tilgængelig

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
Anglernes kirkehistorie er, som det fremgår, skrevet i år 731 af den engelske munk Beda. Heri skildres det splittede engelske rige og den spirende kristendom, der udfordrer folkets gamle skikke. I kronologisk orden følges begivenhedernes gang og kampen for religiøs og politisk enhed fra romernes første invasion i år 55 og frem til Bedas egen tid. Bogen giver et levende indblik i det England, som vikingerne mødte, da de i 793 indledte deres plyndringstogter på den hellige ø, Lindisfarne.
Beda Venerabilis

Beda Venerabilis

Beda (672-735) også kendt som »Den ærværdige Beda« (Beda Venerabilis) var en angelsaksisk munk, som viede sit liv til at studere og skrive. Allerede som barn blev han sat i kloster og var ivrig efter at lære. Hans værker viser, at han var belæst og havde stort kendskab ikke blot til Bibelen og kirkefædrene men også til de klassiske forfattere. Hans vigtigste værk er Anglernes kirkehistorie, der har vundet ham titlen The Father of English History.

Heimskringla Reprint

Heimskringla Reprint

Heimskringla Reprint er en serie genudgivelser af bøger, som ikke længere er tilgængelige, hovedsageligt norrøne kildetekster og baggrundsmateriale for disse. Serien udgives som en del af det fællesnordiske projekt Norrøne Tekster og Kvad, hvis formål er at formidle norrøn litteratur. Projektets hjemmeside - www.heimskringla.no - er i dag den største database med norrøne tekster på internettet.

Der findes endnu intet indhold under "Pressen skriver".

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.
Search engine powered by ElasticSuite