Bølgen og strømmen

Bølgen og strømmen

Syn på virkeligheden

Erik Huigen

Paperback

108 sider

ISBN: 9788743003519

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 04.10.2018

Sprog: Dansk

Farve: Nej

Anmeldelse::
0%
149,00 kr.

Tilgængelig

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
Bølgen og Strømmen handler om populisme som et fænomen i den moderne, digitaliserede verden. Centralt er spørgsmålet: Hvem definerer virkeligheden, som vi møder den gennem medierne? Er der overhovedet noget tilbage i vores fælles virkelighed, som ikke skaber splid i vores forståelse af, hvem vi er, og hvad der gælder? Hvilke argumenter og referencer anvender vi, når vi forsøger at forstå verden og os selv, og hvordan kan vi vide, at disse er gyldige?
I sidste ende handler det om dannelse, værdier, identitet og bevidsthed. Uden evnen til refleksiv tænkning og kritisk fortolkning af den information, vi møder i den digitale og globaliserede virkelighed, er vi prisgivet populismen, som samler os i den laveste fællesnævner, hvor alle fordomme og stereotyper mødes i opfattelsen af en splittet og truende verden.
Aktuelle udviklinger i hverdagstemaer som stress, arbejdsmarkedsforhold, klimakrise, flygtningestrømme og politisk populisme bliver taget under lup og placeret i en større sammenhæng, som er gjort nærværende med fortællinger, eksempler og anekdoter, så det også bliver underholdende at læse om både os selv og de andre anno 2018.
Bogens påstand er, at vi rider på en bølge, både sammen og hver for sig, og dens mål er at give stof til eftertanke og inspiration, så vi frem for at blive opslugt i bølgen kan nå til en forståelse af de understrømme, der fodrer og styrer den, og skabe nye og troværdige syn på virkeligheden.
Erik Huigen

Erik Huigen

Erik J. Huigen er hollandskfødt dansker. Cand. mag. i idéhistorie fra Aarhus universitet og socialpædagog. Udgav i 2014 "Lemmingeeffekten - Om krise ledighed og menneskesyn i konkurrencestaten".

Lektørudtalelse

Dansk BiblioteksCenter

januar 2019

"(...) Aktuel bog om populisme som fænomen i den moderne, digitaliserede verden. (...)"

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.