Den norsk-islandske skjaldedigtning 2

Den norsk-islandske skjaldedigtning 2

Finnur Jónsson , Heimskringla Reprint

Bind 2 af 2 i denne serie

Klassikere & lyrik

Paperback

624 sider

ISBN: 9788743046912

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 15.05.2022

Sprog: Dansk

Farve: Nej

Anmeldelse::
0%
349,00 kr.

inkl. moms / ekskl. forsendelse

Tilgængelig

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
Den norsk-islandske skjaldedigtning af Finnur Jónsson er trods sin alder stadig standardværket indenfor tidlig norrøn digtning. Værket består af to afdelinger. Første del (A) indeholder den præcise oldislandske tekst med alle håndskrifter-nes varianter. I anden del (B) er den oldislandske tekst blevet tilrettet og ledsages af en dansk oversættelse/parafrase.
Dette er første bind af den tilrettede tekst (B), som dækker perioden 800-1200. Heri har Finnur Jónsson samlet alt, som er bevaret af skjaldedigtning fra dette tidsrum. Denne udgave er en fotografisk gengivelse af førsteudgaven.
Finnur Jónsson

Finnur Jónsson

Finnur Jónsson (1858-1934): islandsk filolog og professor i nordisk filologi ved Københavns Universitet. I sin forskning og sit imponerende forfatterskab havde Finnur Jónsson altid fokus på Islands gamle sprog og litteratur. Ikke mindst skjaldedigtningen optog ham livet igennem. Titlen på hans doktorafhandling var således »Kritiske Studier over en del af de ældste norske og islandske Skjaldekvad«.

Heimskringla Reprint

Heimskringla Reprint

Heimskringla Reprint er en serie genudgivelser af bøger, som ikke længere er tilgængelige, hovedsageligt norrøne kildetekster og baggrundsmateriale for disse. Serien udgives som en del af det fællesnordiske projekt Norrøne Tekster og Kvad, hvis formål er at formidle norrøn litteratur. Projektets hjemmeside - www.heimskringla.no - er i dag den største database med norrøne tekster på internettet.

Der findes endnu intet indhold under "Pressen skriver".

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.
Search engine powered by ElasticSuite