Landsbybilleder

Landsbybilleder

Særligt populær
Henrik Pontoppidan , Poul Erik Kristensen

Paperback

140 sider

ISBN: 9788743002833

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 02.07.2018

Sprog: Dansk

Farve: Nej

Anmeldelse::
0%
72,00 kr.

Tilgængelig

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
Henrik Pontoppidan giver i fem forunderlige noveller et skarpt billede af en lang række sociale forhold i Danmark omkring 1880. Vi møder de fattige husmænd, de rige gårdejere, og præsterne som er noget for sig.

Mest forunderlig er måske historien om to forskellige strandinger. De sker med mange års mellemrum, men ligheden er i grunden ganske forfærdelig. Ved den sidste stranding befinder vi os endda i det, som Pontoppidan et andet sted kalder for fremskridtets og humanitetens århundrede.
Henrik Pontoppidan

Henrik Pontoppidan

Henrik Pontoppidan, 1857 - 1943, opvoksede i et præstehjem i Randers. Som 16-årig rejste han til København for at læse til ingeniør, men stoppede før sin afsluttende eksamen. Han ville være forfatter og debuterede som sådan i 1881.
Henrik Pontoppidan er en af de mest produktive forfattere gennem tiden, og ofte blev hans værker endda kraftigt bearbejdet, når de blev udsendt i nye udgaver. Mest kendt i dag er romanen Lykke-Per, men også flere andre romaner fortjener at blive husket, bl.a. Det forjættede land og De dødes rige. Også den lille roman Isbjørnen samt hans noveller er af høj klasse.
I 1917 modtog Henrik Pontoppidan Nobelprisen i litteratur for "hans autentiske beskrivelser af dagligliv i Danmark."

Poul Erik Kristensen

Poul Erik Kristensen

Poul Erik Kristensen, født 1948, cand. mag. i historie 1975, skrev historiske artikler allerede i studietiden, fik udgivet sin første bog i 1979.
Poul Erik Kristensen har i sit arbejdsliv især været beskæftiget med forskning, skriftlig formidling og undervisning. Det er således blevet til mere end 20 bøger, især lokalhistorie og historiske jubilæumsskrifter inden for bl.a. bank og sundhedssektoren, som alle bygger på solide forskningsresultater. Samtidig er de skrevet i et letforståeligt sprog.
Poul Erik Kristensen har desuden betydelig erfaring i at bearbejde ældre bøger, så de kommer i overensstemmelse med nutidens sprogbrug. Foruden historiske bøger har han også bearbejdet en lang række klassiske romaner og novellesamlinger, især af Jeppe Aakjær, Johan Skjoldborg og Henrik Pontoppidan.

Der findes endnu intet indhold under "Pressen skriver".

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.