Mord på japansk: De kvindelige drabsmænd

Mord på japansk: De kvindelige drabsmænd

Yonatan Friis

Bind 2 af 4 i denne serie

Samfund, politik, kultur & medier

Paperback

190 sider

ISBN: 9788743044826

Forlag: Books on Demand

Udgivelsesdato: 09.06.2022

Sprog: Dansk

Farve: Nej

Anmeldelse::
0%
98,75 kr.

inkl. moms / ekskl. forsendelse

Tilgængelig

Din egen bog!

Bliv forfatter med BoD og gør din bog og e-bog tilgængelig i boghandlen.

Find ud af mere
Baseret på befolkningsstørrelsen har Japan en af verdens laveste mordrater. Men nu og da bliver nationen imidlertid rystet af voldsomme forbrydelser, der fører til både utryghed og debat. Børn, der slår ihjel, massakrer på åben gade og bestialske drab af modbydelig karakter er blot eksempler på sager, der i efterkrigstiden har sendt chokbølger gennem det japanske samfund.
Men noget, der altid formår at skabe opmærksomhed, er, når kvinder slår ihjel, eftersom det typisk er mænd, som tager livet af andre mennesker. Når kvinder begår drab, bliver der derfor ofte sat fokus på deres motiv, så dækningen af sager foregår ud fra et psykologisk perspektiv, hvor man i høj grad forsøger at forstå de følelser, der lægger til grund for forbrydelsen.

Denne bog beskæftiger sig med 15 af de mest opsigtsvækkende drabssager i Japan i nyere tid, der alle har det tilfælles, at de er blevet begået af kvinder. Mie Taniguchi dræbte to børn i sin bil. Masumi Hayashi puttede arsenik i maden til en sommerfest. Yukie Kitamura satte ild til sin elskers hus. Og Chiyo Aizawa slog sin far ihjel efter at have været udsat for incest. Nogle gange er virkeligheden mere skræmmende end fiktionens verden, fordi sager som disse rent faktisk har fundet sted og dermed gør os opmærksomme på, at hvem som helst kan have evnen til at slå ihjel.
Yonatan Friis

Yonatan Friis

Yonatan Friis (f. 1986) er født og opvokset på Vestsjælland, men har i de seneste år været bosiddende i hovedstaden, hvor han har en bacheloruddannelse i Japanstudier og læst videre på kandidatuddannelsen i Tværkulturelle studier på Københavns Universitet. Hans interesse for Japan har været inspiration til hans første roman, Takahiro og Sjælelighedens Bjerg, som er en fantasyroman, hvis handling udspiller sig i 1600-tallets Japan. Senere har han kastet sig over True Crime-genren, hvor han introducerer danske læsere for japanske drabssager.

Der findes endnu intet indhold under "Pressen skriver".

Skriv en anmeldelse
For at skrive en anmeldelse, skal du logge ind her.
Search engine powered by ElasticSuite