BoD Hjælp & Service

På denne side finder du hjælp til at komme videre med dit bogprojekt. I søgefeltet nedenfor kan du indtaste et søgeord og få svar på dine spørgsmål. Under "Downloads" finder du flere nyttige informationer, dokumenter og software. Vores omslagsberegner hjælper dig med at beregne de rigtige mål til dit bogomslag.

Søg i Hjælp & Service

De 10 oftest stillede spørgsmål

1. Hvor kan jeg købe min bog?

Da BoD registrerer din bog i de vigtige grossitkataloger (DBK, Bogportalen og ForlagOnline), kan den bestilles i hele den danske boghandel samt i alle relevante online bogshops (f.eks. SAXO.com, bogguide.dk og amazon.de) og via vores hjemmeside. Dette gælder dog ikke for FUN-titler, som ikke har et ISBN. Enhver dansk boghandel og enhver online bogshop kan bestille titlen, enten hos den nævnte grossist eller direkte hos BoD. Læseren kan således hente dit værk direkte i boghandlen eller via internettet lade den bringe hjem til sig.

2. Hvordan udformer jeg bogomslaget rigtigt?

Det er vigtigt, at omslaget har det rigtige format og at bl.a. bogryggen er placeret det rigtige sted for at opnå et tilfredsstillende resultat. Vi anbefaler varmt, at omslaget udformes med et billedbehandlingsprogram (fx Photoshop, InDesign eller CorelDraw) og ikke med et tekstbehandlingsprogram (fx MS Word eller Open Office), som ikke egner sig til udformning af grafikker eller billeder. Hvis du har tænkt dig, selv at udforme dit omslag, skal du endelig kalde vores omslagsberegner frem, som du finder her: www.bod.dk/hjaelp/omslagsberegner.html Dér kan du beregne, hvilke mål din omslagsfil skal have for at passe perfekt til din bog. En anden løsning er at bruge vores online-editor easyCover direkte i dit bogprojekt til at fremstille et passende omslag. Når du er inde i dit bogprojekt i myBoD, ligger den under fanebladet "Upload + Tjek", hvor du nederst på siden kan klikke på "Start easyCover". Her kan du vælge mellem 20 omslagskabeloner i forskellige farvevarianter, som du kan tilpasse ved at tilføje en bagsidetekst og et eller flere billeder på for- eller bagsiden. Fordelen er, at du ikke behøver beregne omslagets format, men at easyCover automatisk tryller omslaget frem i den rigtige størrelse. Du finder yderligere, vigtige tips til udformningen af dit bogomslag her: www.bod.dk/fileadmin/user_upload_dk/Downloads/Dokumente/Tipps_und_Tricks/Udformning_af_omslaget.pdf

3. Hvad er en såkaldt OCR-scanning?

Med OCR-scanning bliver forlægget scannet med en specialscanner og omsat til digitale billeder, der derefter formateres til en tekstfil i OCR-programmet. Det er kun muligt at scanne, hvis manuskriptet allerede foreligger som trykt bog eller maskinskrevet tekst uden håndskrevne korrekturer. Vær opmærksom på, at OCR-programmet ikke kan genkende alle bogstaver helt nøjagtigt. Derfor er det nødvendigt med en efterfølgende korrektur. Vi behøver ca. 2-3 uger hertil. Vi laver gerne et individuelt tilbud på tekstfremstilling og korrektur. Dertil behøver vi dit manuskript, som du er velkommen til at sende os med posten, så vil vi gerne lave et uforpligtende tilbud.

4. I hvilken form fremsendes bogfilerne?

Måden, dine bogdata overføres på, afhænger af den service, du har valgt. For vores onlineservices som BoD Fun og BoD Classic sker filoverførslen udelukkende som PDF via vores myBoD-portal. Med BoD Comfort kan du udover det ovennævnte også sende dine trykfærdige PDF-filer på et datamedie eller via e-mail til info@bod.dk. Hvis du ønsker at få dit manuskript udformet professionelt med vores Forfatterservices kan du sende os en Word-fil sammen med dine billeder i JPEG- eller TIFF-format på et datamedie eller via e-mail til info@bod.dk. Du vil i løbet af få dage modtage et tilbud fra os. Hvis du har et papirforlæg, kan du sende det til os med posten. Vi rådgiver dig gerne om, hvordan du kommer videre.

5. Kan jeg anvende et eget ISBN som forlag?

Som forlag er du forpligtet til at anvende dit eget ISBN. Vi tager os af salg og kontakten til boghandlen (undtagen BoD FUN), idet vi sørger for at tilmelde din titel de vigtige boghandelskataloger som DBK og Bogportalen. Tilmeldingen til Dansk Bogfortegnelse og forsendelsen af pligteksemplarerne tager du dig som forlag selv af.

6. Kan jeg bestille mit minioplag som terminforsendelse?

Vi kan desværre ikke tilbyde at sende dig dit minioplag som terminforsendelse.

7. Hvordan kan det være, at man ikke kan lave sats i Microsoft Word?

Vores bogblokdesign bliver lavet med de nyeste sats- og layoutprogrammer. Derved opnår man et optimalt æstetisk skriftbillede, som kendetegner din bog som professionelt produkt, og som man ikke kan opnå med enkle tekstbearbejdningsprogrammer som for eksempel MS Word.

8. Hvilke bogformater findes der?

BoD tilbyder talrige udstyrsvarianter for din bog. Du kan vælge imellem ti forskellige bogformater. For at gøre beslutningen lettere for dig, kommer her nogle eksempler på typiske anvendelsesmåder: 12,0 cm x 19,0 cm: det ideale format til en lille pocketbog 13,5 cm x 21,5 cm: det klassiske format til en pocketbog 14,8 cm x 21,0 cm: ideelt til en klassisk fagbog (svarer til DIN A5) 15,5 cm x 22,0 cm: optimal til en børne- eller ungdomsbog 17,0 cm x 17,0 cm: det lille kvadratiske til originale fotobogideer 21,0 cm x 15,0 cm: optimal til bredt billedformat 17,0 cm x 22,0 cm: ideelt til kogebøger og vejledningsbøger 19,0 cm x 27,0 cm: perfekt til økonomiske billedbøger 21,0 cm x 21,0 cm: det store kvadratiske til originale fotobogideer 21,0 cm x 29,7 cm: perfekt til billedbøger i stort format (svarer til DIN A4)

9. Hvordan laver jeg et forfatterportræt?

Forfatterportrættet letter din professionelle optræden på nettet, fordi du her informerer om din bog og samtidig kan sælge den. For at oprette et forfatterportræt i vores onlineshop med foto, informationer om dig som forfatter og link til din hjemmeside, kan du kontakte vores kundeservice, som sidder klar mandag til fredag fra kl. 9.00 til 17.00 på telefon 80 88 57 62 (gratis servicenummer) og +45 33 37 87 77 (internationalt og fra mobiltelefon) samt på info@bod.dk.

10. Hvad skal jeg gøre, hvis sidetallet i min bog ikke er deleligt med fire?

Vær opmærksom på at sideantallet i din bogblok skal være deleligt med fire for at kunne trykkes. Hvis du uploader en trykklar PDF, hvis sidetal ikke er deleligt med fire, bliver der automatisk indsat op til 3 tomme sider. De tilføjede sider vises også i den udskriftsvisning, som du skal godkende.

myBoD-LOGIN.