Udgiv bog

Med BoD udgiver du dine bøger og e-bøger, så de er tilgængelige i boghandlen. Du får udbetalt en avance for hvert solgt eksemplar, hvilket regelmæssigt overføres til dig. Så snart du har afsluttet, rettet og opsat dit manuskript, skal du uploade det som en PDF-fil til myBoD for at udgive det som en bog og/eller e-bog.

Dine fordele med BoD

BoD er baseret på idéen om kun at producere bøger, når der er et konkret behov. De digitale trykfiler til dine bøger opbevares hos BoD og katalogiseres til salg i boghandlen. Så snart et køb finder sted, produceres din bog inden for en kort periode og sendes til den person, der bestilte den: boghandlere, onlinebutikker eller dig selv. En stor fordel ved denne proces er, at der ikke er nogen omkostninger forbundet med forproducerede oplag eller dertilhørende lageromkostninger. Dette beskytter både dig som forfatter mod risikable investeringer og skåner samtidig miljøet.

Hvis du ønsker at gøre din bog tilgængelig i andre lande (bl.a. USA, Canada, Storbritannien og Australien), er dette muligt gennem vores gratis service internationalt salg

Services til din bogsucces

Med de mange forfatterservices fra BoD kan du kombinere lige præcis de services, du ønsker, for at dit bogprojekt skal lykkes. Vi hjælper dig med at forfine dit manuskript, med opsætningen af bogen, med omslagets layout og endda med markedsføringen.

Jeg er færdig med at skrive - hvad nu?

Er din tekst blevet redigeret og korrekturlæst? Sørg for at benytte dig af muligheden for at få feedback fra professionelle, så dit manuskript er så forberedt som muligt til udgivelse. Du kan bruge vores forfatterservices til dette.

Vi anbefaler derudover, at du fokuserer på designet af bogens omslag, da dette er meget vigtigt for din bogs succes. Også her tilbyder vi forskellige løsninger, fx vores service omslagsdesign.

Hvilken type bogudstyr kan jeg vælge?

Under siden bogudstyr finder du et overblik over de forskellige muligheder for materialer til din bog.

Hvordan opretter jeg de PDF-filer, der skal uploades?

Du kan med næsten enhver skrive- eller designsoftware (fx Word eller InDesign) også oprette en PDF-fil. Til de fleste programmer findes der guides på internettet, fx YouTube, der viser, hvordan man gør. 

Hvordan laver jeg en e-bog?

Hvis du udgiver en trykt bog med BoD Classic eller BoD Comfort, kan du samtidig få bogen oprettet gratis som e-bog. Vi konverterer din trykfil til alle gængse e-bogslæsere og udgiver din e-bog i de relevante butikker.

Hvis du udelukkende ønsker at udgive som en e-bog, skal vælge vores produkt BoD e-bog, hvor du selv kan uploade dine ePub-filer.

Hvad skal min bog eller e-bog koste?

Prisen på din bog afhænger af bogens udstyr, omfang, antal farvesider samt den ønskede avance. Du kan bruge vores priskalkulator til at eksperimentere med de forskellige faktorer.

Vi anbefaler at vælge udstyr og avance ud fra, at din bogs salgspris passer til markedet og er konkurrencedygtig. Vær opmærksom på, at e-bøger normalt er betydeligt billigere end trykte bøger.

Hvor bliver min bog tilgængelig?

Da BoD registrerer din bog i de vigtige grossitkataloger (DBK, Bogportalen og ForlagOnline), kan den bestilles i hele den danske boghandel samt i alle relevante online bogshops (f.eks. SAXO.com, bogguide.dk og amazon.de) og via vores hjemmeside. Dette gælder dog ikke for FUN-titler, som ikke har et ISBN. Enhver dansk boghandel og enhver online bogshop kan bestille titlen, enten hos den nævnte grossist eller direkte hos BoD. Læseren kan således hente dit værk direkte i boghandlen eller bestille den hjem til sig via internettet.

Hvis du vælger international distribution, vil din bog også blive tilbudt i USA, Canada, Storbritannien, Australien, Indien, Kina, Brasilien og Sydkorea.

Hvornår kan man købe min bog?

Tiden for udgivelse af din titel afhænger af de services, du har brug for. Hvis du sender dit manuskript til os via filupload i myBoD med produkterne BoD Fun eller BoD Classic, tager det efter din godkendelse kun ca. to arbejdsdage, før titlen frigives til tryk hos os.

Hvis du har valgt BoD Comfort, modtager du det trykte prøveeksemplar efter ca. to uger. Efter at have modtaget dit prøveeksemplar, beslutter du, hvornår titlen skal katalogiseres til boghandelen. Med BoD Classic og BoD Comfort kan du bestille bogen direkte efter din godkendelse.

Hvis du har valgt forfatterservices tager det samlede arbejde med design og tekst normalt 2-3 måneder. Så snart du har godkendt bogen, kan den bestilles.

Din titel vil normalt være tilgængelig i de fleste online boghandlere inden for 1-2 uger. Afhængigt af boghandelens kilde tager det i fysiske boghandlere 2-6 uger efter katalogisering, før din titel er tilgængelig.

Det tager kun 4-5 hverdage, før din bog leveres til kunden efter bestilling.

Hvor høj er min avance?

Du bestemmer selv størrelsen på avancen, da det indgår som en del af salgsprisen. Sørg for at vælge en konkurrencedygtig pris passende til markedet. Hvis nødvendigt, kan du ændre bogens udstyr for at påvirke prisen. Vi anbefaler en avance på ca. 10% af salgsprisen.

Priskalkulatoren hjælper dig med at bestemme avancen for din bog.

Hvad koster det at udgive en bog med BoD?

Prisen for udgivelse afhænger af både produktet og de valgte forfatterservices. Du finder en oversigt over de forskellige produkter og priser under siden Bliv forfatter.

Hvordan kan jeg lave et prøvetryk?

For at sikre, at trykkvaliteten er i orden eller for at teste forskellige udstyrsvarianter, anbefaler vi at du laver et prøvetryk med produktet BoD Fun. Her betaler du kun for de enkelte bestilte eksemplarer. Med BoD Fun udgiver du heller ikke i boghandlen.

Inkluderet i prisen modtager du med produktet BoD Comfort et prøvetryk af din bog, inden den udgives i boghandlen. På denne måde kan du foretage ændringer helt i dit eget tempo, og først udgive bogen når den er klar.

Hvad gør jeg, hvis jeg vil lave ændringer?

Efter udgivelsen af din bog har du mulighed for at oprette en ny udgave, for på denne måde at lave rettelser eller ændringer i filerne. Dette koster 199 kr. med BoD Classic.

Hvordan laver jeg et omslag til min bog eller e-bog?

Det er vigtigt at omslaget har det rigtige format og at bogryggen er placeret det rigtige sted. Vi kan anbefale at udforme omslaget med et billedbehandlingsprogram (fx Photoshop, InDesign eller CorelDraw) og ikke med et tekstbehandlingsprogram (fx MS Word eller Open Office).

Hvis du ønsker selv at udforme dit omslag, kan du bruge vores omslagsberegner som hjælpe til at beregne det helt rigtige format.

En anden løsning er at bruge vores online-editor easyCover direkte i dit bogprojekt til at fremstille et passende omslag. Når du er inde i dit bogprojekt i myBoD, ligger den under fanebladet "Upload + Tjek", hvor du nederst på siden kan klikke på "Start easyCover". Fordelen er, at du ikke behøver beregne omslagets format, men at easyCover automatisk opretter omslaget i den rigtige størrelse.

myBoD-LOGIN.